1 de 10
Cultura

El Memorimage 2023 aixeca el teló amb un documental sobre Joan Perucho

Festival Internacional de Cinema de Reus projectarà 16 pel·lícules en la Secció Oficial

El festival de cinema internacional s'allargarà fins a l'11 de setembre. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Reus | 7 de novembre de 2023 a les 10:53 |
El dimecres, 8 de novembre, s'inicia la XVIII edició del Memorimage - Festival Internacional de Cinema de Reus al Teatre Bartrina. L'acte inaugural, que començarà a les 21.00 hores, serà presentat per la periodista Montse Llussà amb la presència d'Anna Petrus, directora artística del festival, així com Julià Guillamón i Morrosko Vila-San Juan, directors de la pel·lícula 'Sang i salsa (de tomàquet). Els fantasmes de Joan Perucho'. Aquesta pel·lícula es projectarà immediatament després de la cerimònia d'obertura.El documental 'Sang i salsa (de tomàquet). Els fantasmes de Joan Perucho' farà la seva estrena al Memorimage de Reus, oferint una immersió a l'univers de l'escriptor Joan Perucho a través del seu propi fantasma. Es viatjarà a les dècades dels anys 40 i 50, recorrent els espais i moments rellevants de la seva biografia i obra literària en forma de road movie, acompanyat per diversos testimonis.

La pel·lícula proporciona una experiència immersiva sobre l'autor de 'Les històries naturals' i l'home que va introduir H.P. Lovecraft a Espanya i a Catalunya. Aprofundeix en les seves pors, obsessions, experiències, la guerra, el cinema, els vampirs i les bruixes, el gènere fantàstic i la cultura popular.

16 pel·lícules a la Secció Oficial del Memorimage


A l'edició d'enguany, el festival oferirà 16 pel·lícules dins de la Secció Oficial, així com activitats com MemoriReus i MemoriJove. El Memorimage 2023 es prolongarà fins a l'11 de novembre, data en què el festival es clausurarà amb la projecció de tres curtmetratges en commemoració del centenari del cinema amateur. Aquestes peces, procedents de la col·lecció del Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR), van ser realitzades als anys 60 i 70 a la demarcació de Tarragona per diferents autors locals.

La cerimònia de clausura inclourà l'entrega de premis i una actuació especial de la cantant i compositora tarragonina Anna d'Ivori.


Si desitgeu assistir a les cerimònies d'obertura i clausura del festival, podeu reservar les vostres entrades mitjançant un formulari o contactant a [email protected].
Participació