La Bici Ganxeta de Reus es posarà definitivament en marxa a principis del 2024

El calendari previst s'endarrereix perquè encara falten un centenar de bicicletes per arribar i, fins a finals d'any, s'impulsarà una campanya d'informació ciutadana sobre el servei

Reus comptarà amb 21 estacions de bicicleta compartida distribuïdes arreu de la ciutat
Reus comptarà amb 21 estacions de bicicleta compartida distribuïdes arreu de la ciutat | TarragonaDigital
08 de novembre de 2023
Actualitzat: 12 d'abril de 2024, 11:51h

La posada en funcionament del servei de bicicleta compartida de Reus, la Bici Ganxeta, ja té data definitiva. A principis del 2024, previsiblement al mes de gener, la ciutadania podrà començar a fer-ne ús. En els mesos de novembre i desembre, es farà una campanya d'informació ciutadana, al mateix temps, que s'espera a l'aprovació definitiva de les taxes a finals d'aquest quart trimestre del 2023.

El calendari previst per la implementació del servei contemplava el lliurament de les primeres bicicletes per finals d'estiu i la voluntat de posar-lo en funcionament al mes d'octubre. Malgrat tot, els terminis s'han endarrerit, ja que "s'han rebut aproximadament la meitat i falten unes 100 més, perquè arribaran un total de 250 bicicletes", indica Sandra Guaita, alcaldessa de Reus.

Alhora, continua el desplegament de la xarxa de carrils bici per tota la ciutat, una actuació cofinançada amb Fons Next Generation de la Unió Europea.

Divulgació i pedagogia

D'una banda, des de l'aprovació del ple d'ordenances i pressupostos del passat 27 d'octubre, la taxa del servei de bicicleta compartida es troba a exposició pública, davant possibles al·legacions que els ciutadans i ciutadanes presentin en un termini -marcat per la normativa- de 30 dies.

Així, es preveu l'aprovació definitiva del preu de la Bici Ganxeta per finals d'any i, seguidament, el gener del 2024, l'Ajuntament treballarà perquè comenci a rodar per Reus. "Aquest mes i mig que queda del 2023 es farà tota la informació ciutadana sobre com funcionarà, on estaran localitzades les estacions i quins seran els preus públics", explica Guaita.

Un cop instal·lades les estacions i ancoratges per les bicicletes, i definit el sistema informàtic que gestionarà el servei, cal informar la població sobre l'aplicació mòbil que els permetrà donar-se d'alta i comprobar la disponibilitat i localització de les Ganxetes. També, és important fer pedagogia quan el servei es posi en marxa, per resoldre dubtes i fomentar el seu ús social.

21 estacions i 250 bicicletes

Reus Mobilitat i Serveis desenvoluparà aquest servei de mobilitat personal sostenible mitjançant 21 estacions repartides per la ciutat. Les dues primeres fases d'instal·lació d'estacions han cobert el centre i els barris adjacents, principalment, i s'està treballant en el desplegament als barris perifèrics.

D'acord amb la previsió inicial, la inversió total del projecte és de 2.491.851,99 euros, que s'espera haver amortitzat en cinc anys, i que comptaria amb una potencial ampliació -de 250 bicicletes més- en un període de tres anys després de l'arrencada del servei.
 

Arxivat a