El Castell de Vila-seca acull una mostra de fotografies de Frank Horvat

L'exposició 'Please don't smile' es pot veure al municipi de la Costa Daurada fins al 19 de maig de 2024

La mostra es pot veure al Castell de Vila-seca fins al 19 de maig de 2024.
La mostra es pot veure al Castell de Vila-seca fins al 19 de maig de 2024. | TarragonaDigital
09 de novembre del 2023
Actualitzat a les 10:30h
Aquest dimecres 8 de novembre s'ha presentat al Castell de Vila-seca l'exposició 'Please don't smile', del fotògraf Frank Horvat. L'acte ha anat a càrrec de la regidora de Cultura, Manuela Moya; del director general de la Fundació Antoni Vila Casas, Joan Torras, i de l'assessora d'art de Presidència de la Fundació, Natàlia Chocarro.

En el marc del conveni de col·laboració signat amb l'Ajuntament de Vila-seca, la Fundació Antoni Vila Casas presenta aquest cop  l'exposició 'Please don't smile', una retrospectiva d'un dels fotògrafs més icònics de la segona meitat del segle XX, l'italofrancés Frank Horvat. La mostra es podrà veure fins al 19 de maig de 2024 al Castell de Vila-seca.
 

La dona i la moda tenen un paper cabdal en l'obra de Frank Horvat

La producció de Frank Horvat és heterodoxa i inclassificable, on la dona i la moda hi juguen un paper cabdal. Gran part de la vida artística i professional de Horvat va transcórrer entre models, a la recerca del gest perfecte, de l'instant que va captivar les portades de les revistes de moda més prestigioses. De fet, va ser dels primers fotògrafs que va canviar el plató pel carrer, amb la qual cosa va dotar les seves fotografies d'una aura de modernitat.

En la mostra es podran veure fotografies captades entre 1946 i 1989. Durant la presentació, la regidora Manuela Moya ha posat en valor la col·laboració amb la Fundació Antoni Vila Casas, ja que permet continuar en el camí de convertir el Castell de Vila-seca en un centre cultural de referència.

De fet, ha recordat sobretot el valor de les més de 31.000 persones que han visitat el Castell de Vila-seca aprofitant les sis exposicions que s'han realitzat en aquest espai durant els darrers quatre anys.
 

Una exposició ideada i dirigida per Antoni Vila Casas i Frank Horvat

En aquest sentit, Joan Torras, ha destacat la contundència d'aquestes xifres i la figura d'aquest fotògraf molt valorat per la Fundació Antoni Vila Casas. Així, ha recordat que aquesta exposició, que va ser ideada i dirigida pels difunts Antoni Vila Casas i el mateix Frank Horvat l'any 2018, presenta una acurada selecció de fotografies.

Per la seva banda, Natàlia Chocarro, com assessora d'art de Presidència de la Fundació, ha explicat que "aquest és un dia especial per a tot l'equip de la fundació ja que és la primera exposició que fem sense la presència del Sr. Antoni Vila Casas, que ens va deixar fa poques setmanes".

La mateixa Chocarro, que ha coordinat tots els espais i detalls de l'exposició, ha volgut recordar l'amistat entre ambdós col·leccionistes, Antoni Vila Casas i Frank Horvat, que es van conèixer a París l'any 1999 i on va iniciar una estreta col·laboració.