1 de 10
SUCCESSOS

Enxampen el lladre de bonsais de les Terres de l'Ebre

L'arrestat, un home de 46 anys, està acusat d'endur-se 16 bonsais d'una empresa de Camarles

Imatge d'alguns dels bonsais robats que van ser recuperats pels Mossos d'Esquadra. | Mossos d'Esquadra
per TarragonaDigital, Camarles | 9 de novembre de 2023 a les 11:59 |
Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el passat 3 de novembre un home, de 46 anys, com a presumpte autor d'un delicte de furt en una empresa de producció i venda de bonsais de Camarles (Baix Ebre). Fa unes setmanes, el responsable de l'empresa va denunciar la sostracció de 15 bonsais, amb un valor estimat de 25.000 euros, de les seves instal·lacions. 

Els robatoris van tenir lloc en tres dates diferents. L'home accedia a les instal·lacions de l'empresa com un client més i, un cop dins, llençava els arbres a l'exterior a través d'un forat que tenia la malla perimetral de l'establiment. Posteriorment, la mateixa persona els recollia i se'ls emportava.

 
Els fets es van poder comprovar posteriorment mitjançant les càmeres de seguretat de l'empresa.

 

Enxampat robant un altre bonsai

En aquest sentit, el matí del 3 de novembre els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís que un home, amb les mateixes característiques físiques de l'autor dels furts, havia accedit a l'interior de la zona de clients de l'empresa.
 

Els agents es van desplaçar ràpidament a l'establiment i van localitzar-lo. Aquest havia estat entretingut per personal de l'empresa fins a l'arribada de la policia. En aquesta ocasió el lladre havia llençat a l'exterior un altre exemplar de bonsai valorat en 1.200 euros.
 

L'home va quedar detingut pel furt dels 16 bonsais, 9 dels quals van poder ser recuperats en un terreny proper al domicili de l'arrestat en el qual estaven amagats. Posteriorment van ser retornats a l'empresa.
 
El detingut va quedar en llibertat després de declarar en seu policial i resta pendent de comparèixer davant l'autoritat judicial competent quan li sigui requerit.
Participació