1 de 10
Alt Camp

Torna la segona edició de «Valls Història Viva»

Es representarà els dies 11 i 12 de novembre en diferents espais de Valls, amb epicentre al Centre Històric

Una escena de l'any passat | Cedida
per Albert Oliva, Valls | 9 de novembre de 2023 a les 13:49 |
El «Valls Història Viva» impulsat pel Centre Cívic de Valls, torna amb una segona edició que consolida aquest projecte participatiu de recreació històrica. Si en la primera edició, l’any 2021, l’eix històric conductor d’aquest projecte de representació teatral va girar al voltant de les diferents revoltes succeïdes a Valls al llarg de diferents períodes històrics, en aquesta ocasió el projecte fixa el focus en el període de la Guerra Civil espanyola sobre la població, destacant d’una manera molt especial el paper de les dones en el conflicte.

La Guerra Civil ha estat el període triat per aquest «Valls Història Viva», però molt especialment per posar de relleu el paper de les dones, sovint desconegut i invisibilitzat. El projecte, que es representarà els dies 11 i 12 de novembre, s'ha plantejat en format de ruta on els visitants aniran acompanyats en tot moment d'un guia que els introduirà en els contextos històrics de cadascuna de les escenes.


Tot aquest treball documental ha estat realitzat per les historiadores vallenques Pilar Vives Corbella i Aïda Sánchez Martínez, i la dramatització ha anat a càrrec de Míriam Culleré. L'objectiu és el d'involucrar la persona visitant en l’episodi històric concret, fent-li entendre que allò que veurà té una base històrica real, i que els llocs que visitarà són, en alguns casos, exactament els mateixos on es van produir aquells fets; que els personatges de les escenes van viure en primera persona aquelles situacions, i que les converses són una recreació inspirada en persones i fets reals que s'han preservat a través de la memòria oral o escrita.
 

Venda d'entrades 

Les entrades per accedir a alguna de les representacions de Valls Història Viva es poden adquirir a partir del dimecres 25 d’octubre, a través del portal web de l’Ajuntament, mitjançant la plataforma codetickets. El preu de l’entrada serà de 3 euros i concretarà el dia i l’hora per accedir a la ruta. Els menors de 5 anys (de 0 a 4 anys) tindran accés gratuït, però també hauran de treure l'entrada (per a previsió de grups).
Participació