1 de 10
Salut

Eurecat Reus busca voluntaris per un estudi sobre hàbits alimentaris

El centre tecnològic d'investigació fa una crida a famílies amb fills menors o majors de 12 anys per impulsar hàbits saludables amb una dieta mediterrània

Una de les investigadores al laboratori d'Eurecat Reus | ACN
per TarragonaDigital, Reus | 10 de novembre de 2023 a les 11:46 |
L’Àrea de Biotecnologia del centre tecnològic Eurecat, amb seu a Reus, ha llançat una crida per trobar 160 famílies, amb un fill o filla menor de 12 anys i un adolescent de 12 anys o més, que vulguin millorar els hàbits alimentaris de tots els seus integrants.

La iniciativa es basa en els principis de la dieta mediterrània i busca reforçar els coneixements en alimentació sostenible, amb la participació de famílies voluntàries a l’estudi d’intervenció nutricional del projecte europeu SwitchToHealthy.


L'estudi s'inicia aquest mes de novembre, conduït per la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat a Reus i el Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA) a Castelldefels, i tindrà una durada total d'un any.

Educació nutricional

Les famílies voluntàries formaran part d’un programa educatiu dissenyat per dietistes-nutricionistes en el qual es farà ús de recursos digitals interactius, com una aplicació per rebre plans alimentaris personalitzats, activitats educatives per als adolescents i preparats saludables d’origen vegetal per als berenars dels infants.

Durant la seva participació en l’estudi, les famílies faran tres visites de seguiment a un dels centres d’Eurecat o a les seves escoles i instituts de la província de Tarragona i Barcelona. A la visita inicial, s’avaluaran els patrons de consum alimentari, mentre que a les visites que es faran al setembre i novembre de 2024 es mesuraran paràmetres addicionals com el pes i l’alçada i es realitzaran qüestionaris en línia per avaluar l’estil de vida, factors alimentaris i socioeconòmics.


Per ser voluntaris, cal disposar de telèfon mòbil, tauleta o ordinador amb accés a internet. S’ha habilitat el correu electrònic [email protected] i el telèfon 636 944 723 (WhatsApp), a disposició de les famílies interessades. Eurecat també ha publicat el formulari per les inscripcions.

Promoure la dieta mediterrània

Com explica la coordinadora científica del projecte SwitchToHealthy, Noemi Boqué, i investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, “el projecte busca millorar l’adherència a la dieta mediterrània de tots els membres de la família, tant infants com adolescents i adults, a través de la promoció d’un canvi de comportament dietètic generat des de la mateixa família”. 


El consorci del projecte està coordinat per l’empresa italiana especialitzada en innovació empresarial ENCO SRL i compta amb la participació de més de 18 socis d’Itàlia, Egipte, Espanya, Grècia, Líban, Marroc, Tunísia i Turquia, entre els quals es troben universitats, petites i mitjanes empreses, multinacionals, així com agents governamentals i centres de recerca i tecnològics.

El projecte és finançat a través de la convocatòria PRIMA, amb el suport del programa Horizon 2020 de la Unió Europea.

Participació