1 de 10
JUDICIAL

La jutgessa acorda l'obertura de judici oral del cas IQOXE

La interlocutòria dona 20 dies als acusats per presentar l'escrit de defensa i fixa una fiança de 20 milions d'euros

El judici se celebrarà a la Secció Quarta de l'Audiència de Tarragona. | Mar Rovira/ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 10 de novembre de 2023 a les 16:44 |
El Jutjat d'Instrucció 1 de Tarragona ha notificat a les parts la interlocutòria d'obertura de judici oral per l'explosió química d'IQOXE el 14 de gener de 2020. En aquest sentit, es jutjarà tres directius de l'empresa en el moment dels fets —Jose Luis Morlanes, Juan Manuel Rodriguez Prats i Gerardo Adrio—, així com a la mateixa companyia IQOXE com a persona jurídica.

Els acusats s'enfronten als suposats delictes d'estralls, homicidi imprudent, lesions imprudents, funcionament habitual de l'empresa en condicions inadequades de seguretat i contra els drets dels treballadors. Cal recordar que a causa de l'accident van morir tres persones, dos treballadors de l'empresa i un veí de Torreforta.


Segons la interlocutòria de la jutgessa Vanessa Pérez, s'ha requerit als acusats i responsables civils una fiança de 20 milions d'euros en un termini de 24 hores. El judici tindrà lloc a l'Audiència Provincial de Tarragona, concretament a la Secció Quarta.

Ara, els acusats tenen un termini de 20 dies per presentar l'escrit de defensa. Cal recordar que el passat mes de juny, el president de l'Audiència de Tarragona, Joan Perarnau, va manifestar que el judici no se celebraria abans de dos anys.

 

La CUP de Tarragona es mostra "satisfeta"

En un comunicat, la CUP de Tarragona, com a acusació particular, s'ha mostrat "satisfeta" per aquesta nova passa en el procés. En aquest sentit, la diputada al Parlament, Laia Estrada, ha recordat la "importància" d'aquesta causa.

Estrada ha manifestat que el judici és important "per aconseguir un punt d'inflexió en relació a la impunitat amb la que actua el complex petroquímic".
Participació