1 de 10
Conca de Barberà

Vallclara, un dels 13 pobles catalans subvencionats per millorar l'enllumenat

Es preveu una reducció de la potència mitjana del 50% a les instal·lacions on s'actua

Vallclara és un municipi de la Conca de Barberà | Cedida
per Albert Oliva, Vallclara | 13 de novembre de 2023 a les 09:47 |
Vallclara és un dels 13 municipis catalans que han estat subvencionats per millorar l'enllumenat públic. Concretament, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha atorgat ajuts a tretze municipis per millores fetes en l'enllumenat exterior durant el 2023. L'import de la subvenció és de 475.479,95 euros.

Els beneficiaris han estat Àger (Noguera), l'Albiol (Baix Camp), Alins (Pallars Sobirà), l'Alt Àneu (Pallars Sobirà), la Baronia de Rialb (Noguera), Bellmunt del Priorat (Priorat), Camarasa (Noguera), Falset (Priorat), Llavorsí (Pallars Sobirà), el Masroig (Priorat), Sort (Pallars Sobirà), Talarn (Pallars Jussà) i Vallclara (Conca de Barberà).


Els ajuts provenen del Fons Climàtic, que es nodreix amb el 50% dels ingressos de l'impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles i el 20% del de les instal·lacions que incideixen en el medi.

Amb les actuacions d'adequació es preveu una reducció de la potència mitjana del 50% a les instal·lacions on s'actua; un estalvi en el consum d'energia i cost associat del 67% i una reducció anual en l'emissió de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) de 82 tones de CO2eq.

 
Participació