1 de 10
SALUT

Tarragona aposta per l'esport a l'aire a lliure: 11 nous parcs saludables

La inversió, a càrrec de Tarragona Esports i el PAM de la Diputació de Tarragona, ha estat de gairebé 60.000 euros

Un dels parcs saludables s'ha instal·lat al carrer Torres Jordi. | Tjerk van der Meulen
per TarragonaDigital, Tarragona | 14 de novembre de 2023 a les 13:30 |
L'Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Esports, ha apostat per ampliar i potenciar els parcs saludables a la via pública. Aquest dimarts 14 de novembre s'han acabat d'instal·lar un total de 53 aparells esportius que han permès convertir onze espais de la ciutat en parcs saludables.

Aquests nous equipaments s'ubiquen a l'Anella Mediterrània, Icomar, Torreforta, Riuclar, Serrallo, La Llevantina, Vall de l'Arrabassada, Monnars, Cala Romana, carrer Doctor Mallafré i al carrer Cronista Sessé. La inversió total, finançada per Tarragona Esports i el Pla d'Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona, ha estat de 56.425 euros.


Amb aquests nous onze parcs saludables, la ciutat de Tarragona compta actualment amb una xarxa de 23 parcs d'aquestes característiques en els quals es pot fer esport a l'aire lliure. Entre tots ells, sumen un total de 103 aparells esportius adreçats a tota la ciutadania.
 

"Amb aquests parcs fem de l'esport el veritable protagonista de l'espai públic"

El conseller d'Esports, Berni Álvarez, ha destacat que "amb aquests parcs fem de l'esport el veritable protagonista de l'espai públic, apostem decididament per l'esport a l'aire lliure". Álvarez també ha subratllat que, a banda de propiciar l'exercici físic, aquests espais esportius "es converteixen en espais socials, de convivència ciutadana".


El conseller ha recordat que l'ampliació d'aquests parcs "és gràcies a un projecte engegat l'any 2018" i a l'esforç d'aquests darrers mesos per part del personal tècnic de Tarragona Esports i de l'àrea de Contractació, ja que "l'actual equip de govern es va trobar sense partida econòmica per tirar endavant la iniciativa".

En aquest sentit, ha afegit que "s'ha treballat molt i en silenci per evitar perdre la subvenció". El màxim responsable d'Esports a l'Ajuntament de Tarragona ha recordat que la creació dels nous parcs saludables respon a les demandes del veïnat de la ciutat.
Participació