1 de 10
Nuclears

Compromís clau per al futur dels treballadors de les nuclears de cara al tancament d'Ascó i Vandellòs

S'ha anunciat un compromís per part d'ANAV durant el transcurs de les negociacions del nou conveni

Exterior de la central nuclear de Vandellòs. | ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 14 de novembre de 2023 a les 16:39 |
El sindicat CCOO ha anunciat que l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV) s'ha compromès a assegurar els llocs de treball dels empleats durant un any després del canvi de titularitat de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs, que estan programades per tancar-se en els anys 2030, 2032 i 2035, respectivament.

Aquest compromís és considerat un element clau en les actuals negociacions per establir el nou conveni col·lectiu, segons han indicat fonts sindicals. L'acord provisional, tancat el 31 d'octubre, amplia la garantia d'ocupació més enllà del canvi de titularitat de les centrals nuclears.

Un acord encara pendent de tancar


Joaquim Bielsa, secretari de CCOO d'ANAV, ha destacat que aquest preacord representa una extensió de la garantia d'ocupació existent. Les negociacions pel nou conveni col·lectiu continuen amb reunions setmanals, amb l'objectiu de concórrer a acords, sense haver-hi, fins ara, punts de conflicte significatius. Cal destacar que les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs passaran a ser propietat de l'empresa pública Enresa després del tancament, la qual assumirà la responsabilitat del seu desmantellament.

Segons els sindicats, més de 200 llocs de treball directes i més de 500 indirectes podrien veure's afectats amb el tancament d'aquestes instal·lacions. Malgrat els avenços en les negociacionsANAV ha assenyalat que l'acord no està completament tancat en aquest moment.
Participació