1 de 10
MOBILITAT

Tarragona fa el primer pas per descarbonitzar la flota d'autobusos municipals

L'EMT ha iniciat les proves sense passatgers de tres autobusos impulsats per hidrogen

Imatge d'un dels nous autobusos de l'EMT de Tarragona. | Tjerk van der Meulen
per TarragonaDigital, Tarragona | 16 de novembre de 2023 a les 17:15 |
L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona ha presentat aquest dijous 16 de novembre els primers tres autobusos d'hidrogen verd que s'incorporen a la flota d'autobusos municipals. La presentació s'ha fet a les cotxeres de l'EMT i ha comptat amb la presència de l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales; la consellera de Mobilitat i presidenta de l'EMT, Sonia Orts; i el director general de Carburos Metálicos, Miquel Lope.

Els tres autobusos adquirits són tres unitats del model Caetano H2 Cyti Gold de 12 metres, propulsats per un motor de tracció 100% elèctric. Durant les pròximes setmanes, els vehicles iniciaran un període de proves sense passatgers per estudiar la seva autonomia i comportament. Es preveu que aquest període de proves finalitzi a mitjans de desembre.


L'empresa Carburos Metálicos és l'empresa adjudicatària del servei de subministrament d'hidrogen verd que abastirà aquests tres autobusos impulsats per pila d'hidrogen.


"Fem un pas endavant cap a una ciutat amb zero emissions"

L'alcalde de Tarragona ha afirmat que "és un dia important perquè fem un pas endavant cap a una ciutat amb zero emissions. Des de l'Ajuntament cal seguir dedicant esforços en la descarbonització i esdevenir líders en tecnologia". Alhora, Viñuales ha reivindicat que "a Tarragona hi ha un ecosistema local entorn a l'hidrogen verd. Avancem en el camí a la sostenibilitat".


La presidenta de l'EMT, Sonia Orts, ha assenyalat que "l'EMT té un clar objectiu cap a la descarbonització. Avui presentem els tres primers autobusos d'hidrogen verd a la ciutat, als quals, l'any vinent, s'hi sumaran quatre més que recentment s'ha tret a licitació. L'objectiu és assolir que al 2024 el 10% de les rutes de la flota d'autobusos municipals estigui descarbonitzada".

En aquest sentit, Orts també ha destacat "l'aposta de l'EMT per l'hidrogen verd no és només en la compra de vehicles, sinó que hem apostat per garantir l'accés a la infraestructura per efectuar els proveïments necessaris i, així, assegurar el subministrament de l'hidrogen verd als autobusos".

 

Renovació de la flota de l'EMT

Els tres autobusos presentats aquest dijous són els primers d'hidrogen verd que es posaran en circulació a la ciutat i destaquen per generar zero emissions i ser més silenciosos. Així mateix, el passat mes de setembre l'EMT va treure a licitació l'adquisició d'altres quatre autobusos d'hidrogen verd, que també compten amb el finançament dels fons europeus Next Generation.

L'objectiu és assolir que al 2024 el 10% de les rutes de la flota d'autobusos municipals estigui descarbonitzada.
Participació