1 de 10
Economia

Unió Nuts, amb seu a Reus, rep el vistiplau per exportar ametlla en gra a la Xina

La cooperativa amb seu social a Reus ha hagut de superar un llarg procés fins a rebre l'autorització per exportar a la Xina

L'operació permetrà diversificar mercats al Grup Unió. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Reus | 16 de novembre de 2023 a les 17:26 |
La cooperativa catalana Unió Nuts, instal·lada a Reus i que forma part del Grup Unió, podrà exportar ametlla en gra a la Xina, un país amb capacitat d'absorbir més de 200.000 tones del fruit sec.

La Xina es proveeix d'ametlla de Califòrnia i Austràlia, principalment. Només havia autoritzat l'exportació d'ametlles a dues empreses espanyoles. Aquesta setmana Unió Nuts ha rebut l'autorització del registre xinès. Per poder exportar a la Xina, Unió Nuts ha superat un llarg procés i una estricta auditoria a les finques de les quals es vendrà la producció. Per entrar-les al país asiàtic, cal assegurar la traçabilitat del producte. Des de l'entitat, celebren poder créixer i diversificar mercats i que es reconeguin "els alts estàndards de qualitat" del fruit.

Cinc centres de producció a l'estat


Unió Nuts és la cooperativa líder de l'estat espanyol de fruita seca, amb 55.000 hectàrees d'ametllers. Concentra una producció d'uns 38 milions de quilos d'ametlla i té 5 centres de producció ubicats a Reus, Alacant, Cabanes (Castelló), Alcañiz (Terol) i Miajadas (Càceres). Des de fa quatre anys, exporta ametlla torrada i elaborats d'ametlla per a alimentació infantil a la Xina, però el potencial de les exportacions d'ametlla natural "és molt superior".

La cooperativa parteix "d'una possibilitat favorable" a la d'altres exportadors com els Estats Units perquè "els aranzels seran sensiblement inferiors". L'autorització ha estat possible per l'acord del Ministeri d'Agricultura i l'administració general de Duanes de la República Popular de la Xina, signat el 31 de març d'enguany.


El Grup Unió, amb seu social a Reus, representa 148 cooperatives espanyoles i 8.200 socis productors. Té una facturació de 110 milions d'euros i exporta a 34 països.
Participació