1 de 10
Baix Penedès

Accident al campanar del Vendrell: el Lleó i el Lleonet queden molt malmesos

Un pes del rellotge del campanar s'ha desprès i ha impactat damunt dels dos elements.

El Lleó i el Lleonet del Vendrell | Cedida
per Albert Oliva, El Vendrell | 17 de novembre de 2023 a les 11:11 |
Contratemps important per a la colla del Lleó i el Lleonet del Vendrell. Les dues peces d'imatgeria festiva de la població, molt estimades pels vendrellencs, han quedat molt malmeses a causa d'un accident al campanar de l'església parroquial de Sant Salvador de la capital del Baix Penedès.

Segons la mateixa colla, un pes del rellotge del campanar s'ha desprès i ha impactat damunt dels dos elements, ja que durant l'any es troben exposats als peus del campanar, just a la banda esquerra de l'entrada del temple.


A causa de l'impacte, tant el Lleó com el Lleonet han quedat molt afectats i aquest fet fa que no puguin tornar a actuar si no es duu a terme una reparació de les peces. En aquest sentit, la colla explica que ja s'han posat a treballar per arreglar els desperfectes dels elements i, per aquest motiu, estaran «fora del Vendrell uns mesos per arranjar-los».

El nou Lleonet es va estrenar al setembre

El nou Lleonet del Vendrell es va estrenar el 30 de setembre d'enguany. Es tracta d'una nova versió de la peça que ja existia, ara més lleugera per tal que els balladors puguin dur-la sense cap mena de problema.

Està fet a partir d’una digitalització 3D realitzada per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. És una figura adaptada a les circumstàncies del ball de la colla, ja molts dels balladors joves la poden portar, cosa que fins ara, pel pes de l’antiga figura, les grans dimensions i els problemes estructurals interns no era possible.
Participació