1 de 10
JUDICIAL

L'Audiència ratifica la condemna del conductor de l'accident mortal del 2018 a la T-11

El tribunal ha desestimat el recurs presentat per la defensa de l'acusat

L'Audiència de Tarragona ha ratificat els quatre anys de presó per a l'acusat. | Mar Rovira/ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 17 de novembre de 2023 a les 12:15 |
L'Audiència de Tarragona ha ratificat la condemna de quatre anys de presó al conductor que el febrer de 2018 va provocar un accident de trànsit a la T-11 en què van morir dues noies lleidatanes que viatjaven amb ell. En aquest sentit, el tribunal ha desestimat el recurs de la defensa que havia demanat, entre altres qüestions, una reducció de la condemna per dilacions indegudes, segons ha informat el diari 'Segre'.

Aquesta sentència encara es pot recórrer davant el Tribunal Suprem. Segons la resolució de l'Audiència de Tarragona, que desestima el recurs i ratifica la condemna, "no s'han detectat paralitzacions de l'entitat que la jurisprudència exigeix per a l'apreciació d'aquest atenuant". Així mateix, el tribunal considera que els quatre anys de presó són "adequats i correctes".

 

Condemnat per dos delictes d'homicidi per imprudència i dos delictes contra la seguretat viària

El passat mes de setembre de 2022, el jutjat penal núm. 4 de Tarragona va condemnar l'acusat a quatre anys de presó per dos delictes d'homicidi per imprudència greu i dos delictes contra la seguretat viària. També va ser sentenciat a sis anys sense poder conduir i a indemnitzar les famílies de les víctimes i pagar els danys causats a la infraestructura.

Xavier Prats, advocat d'una de les víctimes, ha manifestat que "s'ha tornat a demostrar que l'acusat va ser autor de dos homicidis per la seva negligència". Segons la sentència, en el moment de l'accident, el condemnat, que tenia 22 anys, anava begut, no tenia carnet de conduir i circulava a 117 km/h en un tram de la T-11 limitat a 40.
Participació