El comerç de Tarragona, optimista i preparat per afrontar la campanya de Nadal

La majoria de pobles i ciutats de la demarcació de Tarragona donen el tret de sortida oficial a les festes amb l'encesa de l'enllumenat i els comerços a punt

Els comerços esperen amb optimisme la campanya de Nadal.
Els comerços esperen amb optimisme la campanya de Nadal. | TarragonaDigital
A.R. / S.P. / A.O. / L.S.
24 de novembre del 2023
Últim divendres de novembre: la dataescollida, ja gairebé de manera tradicional, per a la majoria d'ajuntaments de la demarcació de Tarragona per donar el tret de sortida a la campanya de Nadal. Amb l'encesa de l'enllumenat arrenca, també, el període en què els comerços esperen obtenir unes bones xifres gràcies a les compresnadalenques.

La de Nadal és sempre una campanya que porta molta esperança, no només per l'època en què ens trobem, sinó també perquè és l'encarregada d'omplir el calaix de les botigues i tancarl'any amb bons o mals resultats, segons què passi. A més a més, l'arrancada coincideix amb el Black Friday, motiu pel qual els comerciants creuen que el primer cap de setmana serà força potent.

A Reus, expectants pels canvis


Els establiments i entitats comercials de Reus estan expectants pels canvis i noves propostes que l'Ajuntament ha impulsat per les festes enguany a través de Reus Promoció i Reus Cultura. Aquest divendres, 24 de novembre, la ciutadania està citada a les 18.30 hores a la plaça del Mercadal per encendrel'enllumenat amb un gran espectacle i inaugurar l'espai 'Un NadalRodó', que ocupa el lloc de la pista de gel a la plaça de la Llibertat, així com una gran bola de llum de 12 metres.

La presidenta de la Unióde Botiguers, Rosa Lucas, afirma que "totes les botigues que han volgut adherir-se a la campanya esperen l'encesa de llum per veure com és aquest 'Reus de Nadal'". Assegura que tindrà una repercussió directa en el comerç, ja que "la proposta és que ens sumem a un Reus ple d'il·lusió i retornem a la nostra infantesa".
 

Reus torna a desplegar un gran operatiu per gaudir de les festes de Nadal. Foto: Laia Solanellas

 

Més carrers il·luminats a Reus


A més, enguany, s'ha ampliat el nombre de carrers que s'il·luminaran fins a principis del 2024, fet que consideren positiu des del comerç. "L'enllumenat atraurà més gent a comprar perquè si allò que fas té un valor diferencial, incentiva la clientela", valora Jacint Pallejà, president del Tomb de Reus.

Pallejà considera que l'any passat es va fer una campanya "d'atractiu ciutat molt correcte" i que enguany "s'intenta millorar amb més carrers il·luminats i la substitució de la pista de gel per atraccions més familiars que puguin arribar a més gent".

"Hem de pensar que el centre de Reus no és només tres carrers i fa molts anys que es demana que s'il·lumini més part de la ciutat", celebra Lucas, qui també celebra que l'Ajuntament financi íntegrament les llums: "és un encert, perquè hem d'assumir altres impostos i taxes; sembla que estan bastant oberts a ajudar al comerç local", afegeix.

Tot i el complex context econòmic de moltes famílies, Jacint Pallejà recorda que "en aquesta època de l'any depenem molt més de nosaltres mateixos i no del turisme" i que "el comerç de proximitat ajuden a mantenir els carrers nets i animats".

Ganes i bones expectatives a Tarragona


A Tarragona, sobre la campanya de Nadal, la presidenta de la Via T, Raquel Pizarro, ha explicat que "l'afrontem amb moltes ganes i amb bones expectatives". En aquest sentit, ha afegit que "serà una campanya llarga, perquè comencem ara amb el Black Friday". Pizarro ha comentat que "les compres més nadalenques es fan aquests dies", però que la campanya de Nadal s'allarga fins al gener.

Per això, des de l'entitat estan acabant d'enllestir una sèrie de propostes per dinamitzar comercialment la ciutat durant les pròximes setmanes. La presidenta de l'associació ha assegurat que "la Via T estarà ben animada", alhora que ha afegit que segurament "hi haurà alguna sorpresa".

La novetat del bus comercial de l'EMT

Una de les grans novetats en l'àmbit comercial d'aquest Nadal a Tarragona és la posada en marxa del bus comercial, que serà gratuït i que connectarà el centre de la ciutat amb el Corte Inglés i Parc Central. Començarà a circular aquest divendres 24 de novembre, coincidint amb el Black Friday, i funcionarà tots els dissabtes a la tarda fins al 4 de gener.

En aquest sentit, la presidenta de la Via T ha assenyalat que "Tarragona és molt dispersa pel que fa a carrers comercials i el fet que un autobús uneixi tres punts de la ciutat que són importants comercialment és molt positiu".
 

Tarragona encendrà l'enllumenat nadalenc aquest divendres. Foto: TarragonaDigital

 

Encesa de les llums de Nadal a Tarragona

Pel que fa a les llums de Nadal, Tarragona les encendrà aquest divendres, 24 de novembre, a la tarda en el marc d'una gran festa. La gran novetat serà un innovador espectacle, que es podrà veure des del Balcó del Mediterrani, en què 120 drons posaran llum i color al primer dia de la campanya nadalenca a la capital tarragonina.

Des de l'Ajuntament de Tarragona s'ha preparat una programació amb més de 150 activitats que comencen aquest mateix divendres 24 de novembre i que s'allargaran fins al 6 de gener.

El Village Noël i el servei de canguratge, novetats a Valls


Valls dona el tret de sortida a la campanya comercial de Nadal amb l’encesa del tradicional enllumenat, que tindrà lloc avui divendres dia 24 de novembre a la tarda. Concretament, l’Ajuntament de Valls ha instal·lat més de 400 motius ornamentals repartits per 55 carrers i places de la ciutat. Els guarniments, juntament amb la convocatòria del concurs d’aparadors dels establiments comercials, contribuiran a promocionar una campanya nadalenca molt esperada entre el teixit comercial de la capital de l’Alt Camp.
 

Ornamentació de Nadal a Valls Foto: Cedida



Comerç de Valls preveu que les vendes comencin aquest mateix divendres dia 24 de novembre, coincidint amb el Black Friday, i s’allarguin fins al 5 de gener, vigília de Reis. Des de l’associació, asseguren que els botiguers encaren el desembre amb «optimisme i amb la seguretat que s’igualaran les vendes o, fins i tot, es superaran les expectatives». De fet, en els últims dies algunes botigues ja han notat un augment de les vendes pel fet que «cada vegada més, la gent s’anticipa als dies centrals de Nadal i comença a buscar opcions i a comprar regals més aviat, per evitar cues i la pujada de preus».

Valls també compta amb esdeveniments al llarg de les festes que promouen i promocionen el comerç local. És el cas del Mercat de Nadal, la representació dels Pastorets, els concerts corals de Nadales, el Tió, el Fumera, l’Home dels Nassos, el Cant de la Sibil·la, la Cavalcada dels Reis d’Orient i també activitats infantils i familiars tant populars com el Parc de Nadal o la Fàbrica de les Il·lusions, que contribueixen a dinamitzar el carrer i a passejar pel centre històric de la ciutat.

Servei de canguratge a Valls per les festes


Una de les novetats d’enguany, i que facilitarà l’organització de les compres a les famílies, és el servei de canguratge. Amb el lema «aquest Nadal et regalem temps per tu», la regidoria d’Igualtat i Feminisme de l’Ajuntament ofereix un ventall d’activitats durant els dissabtes de desembre, per facilitar que les famílies disposin de temps per deixar els fills i filles fent activitats i així poder efectuar la compra i organitzar-se en aquests dies de festa, compres i preparatius.

El servei de canguratge amb monitoratge, inflables, pintacares, jocs gegants, manualitats i molt més s’iniciarà el dia 2 de desembre i s’allargarà fins al 23 de desembre de 10.30h a 13.30h. Els dissabtes 2, 9 i 23 i desembre s’ubicarà a la plaça del Titit i el dia 16 al Museu Casteller amb motiu del Mercat d’Art Jove.