Extingit l'incendi a la planta d'olefines de Repsol

Repsol ha obert una investigació per esclarir les causes del succés

L'incendi ha afectat la planta d'olefines de Repsol.
L'incendi ha afectat la planta d'olefines de Repsol. | Eloi Tost/ ACN
24 de novembre del 2023
Actualitzat a les 11:25h
L'incendi a la planta d'olefines del Complex Industrial de Repsol a Tarragona ha quedat totalment extingit després que el dipòsit on va produir-se la fuita d'etilè hagi quedat completament buit i la flama romanent hagi quedat apagada. Així ho ha comunicat la companyia, que ha indicat que ha obert una investigació per esclarir les causes del succés, que no va provocar danys personals.

Cal recordar que el foc es va declarar dimecres al vespre i el van controlar de seguida els efectius de la companyia i els bombers del Parc Químic de Seguretat. Els efectius que han treballat en l'extinció han estat en contacte permanent amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT). Protecció Civil ha desactivat la prealerta del Plaseqta.
 

Els plans d'emergència de la companyia van funcionar correctament

Repsol ha detallat que l'incident es va originar en un dipòsit a la zona freda de la planta d'olefines, que es trobava aturada. En aquests casos el procediment habitual consisteix a deixar cremar l'hidrocarbur restant, mantenint la flama controlada per aconseguir que no afecti la resta de la instal·lació.

La companyia ha indicat que tan bon punt es va tenir coneixement dels fets, es van activar els plans d'emergència, que van funcionar correctament. Alhora, Repsol ha explicat que van fer-se els avisos pertinents al 112 i es van mantenir informats els alcaldes de La Pobla de Mafumet, Morell, Constantí i Perafort, el delegat del Govern, així com a altres administracions i organitzacions del territori.

Finalment, també van ser informats els representants sindicals i els delegats de prevenció.