Bogeria a Tarragona per degustar els millors «callos» de Catalunya

El restaurant El Gordo 2, al polígon industrial de Riu Clar, ha multiplicat per cinc la demanda per menjar aquest plat

La Paula i el Dani, coneguts com 'els fills del Gordo', són ara els propietaris del restaurant El Gordo 2.
La Paula i el Dani, coneguts com 'els fills del Gordo', són ara els propietaris del restaurant El Gordo 2. | Cedida
27 de novembre del 2023
Actualitzat a les 14:07h
Fa tres setmanes, els 'callos' del restaurant El Gordo 2 de Tarragona eren coronats com els millors de Catalunya per votació popular dels seguidors de les xarxes socials de la pàgina web gastronòmica esmorzarsdeforquilla.cat. Aquest àpat de l'establiment tarragoní es va imposar en la final als 'callos' del restaurant Llobregat de Lleida.

Des d'aquest mediàtic reconeixement, l'activitat en aquest restaurant del polígon industrial Riu Clar s'ha multiplicat, amb molta clientela atreta pels 'callos'. En aquest sentit, la Paula Sánchez, propietària del negoci juntament amb el seu germà Dani, explica que "la cosa s'ha disparat i tenim molta més feina de la molta que ja teníem abans".

La Paula, segona generació del negoci, assegura que "abans, fèiem uns 100 quilos a la setmana i ara estem al voltant d'uns 100 quilos diaris". En resum, un autèntic 'boom'. En aquest sentit, afegeix que "estem molt contents perquè considerem que aquest premi ha estat un reconeixement a la feina que fem des de fa 37 anys".
 

Quin és el secret dels 'callos'?

La propietària diu, amb un somriure a la boca, que "el secret no el puc explicar, només puc dir que treballem la tripa sencera i crua, tallant els 'callos' un a un i bullits a foc lent". La Paula Sánchez afegeix que "el procés dels nostres 'callos', des que rebem la tripa fins que servim el plat és de dos dies, en què els bullim a foc lent amb el nostre caldo màgic, afegim una picada i hi posem molt d'amor".

La tradició dels 'callos' del Gordo 2 s'allarga des de fa 37 anys, quan Antonio Sánchez, pare de la Paula i el Dani, va obrir el restaurant El Gordo al polígon Francolí. Pel que fa a l'establiment del polígon Riu Clar, El Gordo 2, fa 17 anys que està obert al públic.