Comença a caminar la Taula Local per la Infància i l'Adolescència de Tarragona

Es tracta d'un nou òrgan de participació i coordinació impulsat per l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST)

Cecilia Mangini presideix la Taula Local de la Infància i l'Adolescència de Tarragona.
Cecilia Mangini presideix la Taula Local de la Infància i l'Adolescència de Tarragona. | Tjerk van der Meulen
27 de novembre del 2023
Actualitzat a les 16:28h
La Taula Local de la Infància i l'Adolescència de Tarragona ha celebrat el seu primer plenari aquest dilluns 27 de novembre. Es tracta d'un nou òrgan de participació i coordinació impulsat per l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) que inclou representants de diferents administracions i entitats que treballen en aquest àmbit.

"La voluntat és potenciar la coordinació entre tots els agents implicats en la promoció i prevenció social de la infància i l'adolescència al territori; i en la detecció i intervenció davant de possibles situacions de risc i desemparament", ha destacat la consellera de Serveis Socials i presidenta de l'IMSST, Cecilia Mangini.

En aquest sentit, ha apuntat que a través d'aquesta taula "es podran estudiar casos individuals i analitzar alternatives per millorar les intervencions coordinades entre diferents serveis".
 

Dos equips de treball

El d'aquest dilluns ha estat el primer plenari d'aquest ens, presidit per la consellera Mangini. L'objectiu és crear un espai de treball transversal mitjançant reunions periòdiques entre professionals de diferents disciplines i serveis que treballen amb infants i adolescents per tal de potenciar la coordinació i el treball conjunt, ja que això és el que pot facilitar el fet de conèixer i donar resposta a les necessitats d'aquest col·lectiu.

La nova Taula Local compta amb els dos equips de treball que fins ara ja treballaven en l'àmbit de la infància i l'adolescència a la ciutat. Un d'ells és el de detecció i intervenció que estudia i analitza situacions de risc o desemparament. També estableix la intervenció adient, així com situacions de complexitat en les quals estan implicats diferents serveis per tal de fer una intervenció coordinada entre tots.

L'altre grup de treball és el de Promoció i Prevenció que afavoreix el treball en xarxa establint col·laboracions i actuacions coordinades encaminades a donar resposta a les necessitats detectades. La finalitat dels dos grups de treball és crear un espai participatiu i dinàmic de treball; i de reflexió que faciliti impulsar noves iniciatives i projectes conjunts.

Amb la creació de la Taula Local de la Infància i l'Adolescència de Tarragona, les diferents tasques i accions que es duen a terme en l'àmbit de la infància i l'adolescència estaran consensuades i legitimades pel consell plenari.