1 de 10
Medi ambient

Demanen accelerar la declaració del Parc Natural de Prades per frenar els «macroprojectes» de les renovables

No volen que la tasca de protegir el medi ambient recaigui a les entitats, ajuntaments i veïns afectats pels «macroprojectes» d'energies renovables

Les muntanyes de Prades han de quedar protegides amb la futura declaració. | Ferran Rosàs
per TarragonaDigital, Tarragona | 29 de novembre de 2023 a les 18:15 |
La Coordinadora Garrigues per una Eòlica i Solar Sostenibles ha instat el Govern a avançar en la declaració del futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades per posar fre als "macroprojectes" d'energies renovables" que s'estan tramitant a la zona, que comprèn cinc comarques del Camp de Tarragona i Ponent.

Així ho ha expressat un dels representants de la plataforma, Adrià Masip, a la seva compareixença a la comissió d'Acció Climàtica del Parlament, on també ha demanat a l'administració que vetlli més per protegir el medi ambient i que aquesta tasca no recaigui en els ajuntaments i veïns afectats. La coordinadora es fa seu el lema "renovables sí, però no així", al considerar que els projectes no garanteixen l'equilibri territorial.


El representant de la coordinadora ha demanat que el futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades sigui l'entitat que "prevalgui" i amb major pes a l'hora d'autoritzar o no els projectes d'energies renovables actuals i futurs. També volen que sota d'aquest paraigua s'hi inclogui "tot el terreny que sigui possible".

Tot plegat, amb l'objectiu de "combatre" aquests "macroprojectes". "No pot ser que la implementació d'energies renovables passi per davant del patrimoni natural i local i la decisió dels propis municipis", ha afirmat Masip en la seva intervenció, on també ha afegit que els municipis, molts d'ells petits i amb recursos limitats, estan fent "grans esforços econòmics" per frenar la tramitació d'aquests projectes.
Participació