El Govern compra 39 habitatges a Valls i Constantí per destinar-los a lloguer social

S'han adquirit dues promocions a la capital del Baix Camp i un edifici de 19 pisos al municipi del Tarragonès

Els 19 pisos que el Govern ha comprat a Constantí estan al carrer Jaume I.
Els 19 pisos que el Govern ha comprat a Constantí estan al carrer Jaume I. | Google Maps
30 de novembre del 2023
Actualitzat el 01 de desembre a les 11:09h
El Govern ha comprat 173 pisos a Vilanova i la Geltrú, Valls i Constantí que eren propietat de la Sareb i els destinarà a lloguer social. En total s'han invertit 9,6 milions d'euros, quan el preu de mercat dels habitatge era de 23,2. A la capital de l'Alt Camp s'han adquirit 20 habitatges, mentre que al municipi del Tarragonès el total de pisos és de 19.

​La consellera de Territori, Ester Capella, ha assegurat que la Generalitat utilitzarà "totes les eines" possibles per garantir l'accés a l'habitatge, i ha situat aquesta compra en el marc del projecte per incorporar 10.000 pisos a la borsa de lloguer social.

Capella ha instat la Sareb a cedir gratuïtament els seus habitatges "perquè és un parc que prové d'un rescat fet amb diner públic". A banda de les promocions adquirides ara, l'Incasòl treballa en comprar 9 promocions més amb 200 habitatges.
 

La quarantena de pisos comprats a la demarcació de Tarragona

A la demarcació de Tarragona, l'Incasòl ha comprat 20 pisos de dues promocions a Valls i 19 d'un edifici a Constantí. En el cas de Valls, un dels edificis se situa al carrer de la Cort número 46 i requereix una rehabilitació integral en diversos espais, com els lavabos. La Generalitat preveu que l'obra estigui acabada d'aquí a un any.

Pel que fa a l'altra finca de Valls (carrer de la Cort, 25) i la de Constantí (carrer Jaume I, 18), estan gairebé acabades i només requereixen petites intervencions que es faran a partir del març, quan també començarà el procés d'adjudicació dels habitatges.