Denuncien la falta de reparació dels ascensors de l'estació de tren de Cunit

L'Assemblea Veïnal de Cunit carrega en un comunicat contra el Departament de Territori

Imatge d'arxiu de l'estació de tren de Cunit.
Imatge d'arxiu de l'estació de tren de Cunit. | Google Maps
01 de desembre del 2023
Actualitzat a les 15:18h
L'Assemblea Veïnal de Cunit ha denunciat la falta de reparació dels ascensors destinats a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda de les andanes de l'estació de tren de Cunit. En un comunicat, l'entitat ha assenyalat que el passat 10 d'octubre va presentar una sol·licitud al Departament de Territori de la Generalitat i que, ara com ara, no s'ha fet cap actuació.
 
L'associació lamenta que encara no s'hagin reparat els ascensors, malgrat que "aquests dies hem vist com invertien temps i diners a sembrar l'estació amb càmeres de videovigilància. Tot això genera preocupació, ràbia i frustració entre els usuaris d'aquest servei essencial".
 

Crítiques contra el Departament de Territori

El comunicat afegeix que "la manca d'acció per part del Departament de Territori, capitanejat per la consellera Ester Capella, deixa veïns i veïnes amb discapacitat en una situació precària, limitant-ne l'accessibilitat als serveis de transport públic".

Davant tot això, l'Assemblea insta el Departament de Territori "a abordar de manera immediata i efectiva la reparació dels ascensors. L'accessibilitat és un dret fonamental, i la seva negació o retard soscava els principis d'equitat i de justícia que han de regir el sistema de transport públic".