Històries futures: la nova campanya per dinamitzar els locals comercials buits de Montblanc

S’han decorat una dotzena de locals tancats del centre històric amb idees de possibles nous negocis

Un dels locals comercials buits
Un dels locals comercials buits | Cedida
04 de desembre del 2023
L’Ajuntament de Montblanc ha presentat la campanya Històries futures per dinamitzar els locals comercials buits que hi ha al municipi. És la tercera campanya d’aquest tipus que s’impulsa per tal d’aconseguir que alguns dels locals acabin acollint un nou negoci.

En aquesta ocasió s’han decorat els vidres d’una dotzena de locals comercials que ara estan buits amb diferents tipologies de possibles nous negocis. Aquest cop, la campanya s’ha centrat al centre històric, i s’han decorat aparadors de locals situats als carrers Major i Riber. N’hi ha un de menjars per emportar d’arreu del món, una carnisseria ecològica, un sabater, una botiga de joguines, una formatgeria, una de productes de màgia, un antiquari o un establiment de venda de material d’escalada. L’artista montblanquina Natàlia Vallès ha estat l’encarregada d’il·lustrar els aparadors.

Cada aparador té motius que inspiren aquest possible nou negoci, i també hi ha cartells amb informació de cada local i el lema ‘Veig un nou negoci’. Tot plegat té l’objectiu de visibilitzar aquests locals i fer-los més atractius per a futurs emprenedors.

A Montblanc hi ha un total de 42 locals comercials buits, segons un estudi realitzar pel gabinet CERES l’any 2020. D’aquests, el 64% estan al centre històric. La xifra, però, ha augmentat els darrers anys fins arribar a la seixantena de locals tancats. Les anteriors campanyes van permetre obrir quatre nous negocis, fent així una valoració positiva de la iniciativa. L’any 2021 es va realitzar la campanya Juga i guanya amb el Seguici l’any 2022 es va realitzar la campanya Històries d’antes amb imatges d’antics comerciants de la vila.

Aquesta campanya ha tingut un cost de 4.000 euros i està cofinançada en un 50% amb una subvenció del Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat de Catalunya. La gestió s’ha fet en el marc del programa de Treball als barris, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.