Els Mercats de Reus sortegen 4.000 euros en premis i preparen activitats per Nadal

El programa inclou actuacions de les corals de les escoles Prat de la Riba i Dr. Albertich i Casas, un pessebre de clicks i tallers de cuina, entre d'altres

Els paradistes del Mercat Central de Reus lliuraran als clients una butlleta per cada sis euros de compra
Els paradistes del Mercat Central de Reus lliuraran als clients una butlleta per cada sis euros de compra | Ajuntament de Reus
07 de desembre del 2023
Actualitzat a les 12:35h
Els Mercats de Reus engeguen una campanya de Nadal amb nombrosos regals i premis per un valor de 4.000 euros en xecs de compra per agrair la fidelitat dels seus clients al llarg d'aquest 2023 i per incentivar les compres en èpoques festives. Al tradicional sorteig, s'afegeix un ampli programa d'activitats per a tots els públics fins al 5 de gener de 2024.

Un any més, tant el Mercat Central com el del Carrilet comptaran amb un pessebre de clicks, a càrrec de Jordi Mariné. També, hi haurà nadales amb les escoles Prat de la Riba i Dr. Alberich i Casas, demostracions de cuina, tallers de reciclatge, tallers artístics i pintacares infantil, entre d'altres.

Des d'aquesta primera setmana de desembre, els paradistes dels Mercats de Reus obsequiaran els seus clients amb una butlleta per cada sis euros de compra. La ciutadania tindrà temps fins a la vigília de Reis per omplir-la i dipositar-la a l’urna que hi haurà al mateix mercat.

Els guanyadors o guanyadores dels 20 premis de 100 euros en xecs de compra i tres lots d’estris de cuina Valira es donaran a coneixer a mitjans del mes de gener. Al Mercat del Carrilet, a més, disposen de 3.000 calendaris amb receptes de cuina.

Llums i nous horaris

Pel que fa a l’horari del Mercat Central, de cara a la campanya de Nadal, és el següent: dilluns, dimarts, dimecres i dissabte de 8 a 15 hores; dijous i divendres tot el dia, de 8 a 20 hores; obertura extraordinària de Nadal el diumenge 24 de desembre, de 9 a 14 hores; i, com cada any, el divendres 5 de gener el mercat no obrirà a la tarda.

En el cas del Mercat del Carrilet, obrirà els matins de dilluns a dissabte, de 7.30 a 14 hores; i divendres tarda, de 17 a 20.30 hores; a excepció de la vigília de Reis que també romandrà tancat.

Els Mercats de Reus van participar de l'encesa de l'enllumenat el passat 24 de novembre i ja compten amb algunes parades decorades. Enguany, com ja va passar el Nadal passat, les llums s’encenen una hora menys cada dia com a mesura d’estalvi energètic. 

La setmana vinent ja es podran veure els dos pesebres de clicks que ompliran un taulell de cada mercat i que es podran visitar fins al 5 de gener.

Els Mercats de Reus comptaran amb un pessebre de clicks, que es podrà visitar fins al 5 de gener de 2024 Foto: Ajuntament de Reus


Activitats per a totes les edats

Aquest desembre s’ha iniciat la programació especial de Nadal amb l’actuació de les corals de l’escola Prat de la Riba –la coral Atrapasons i la coral Bufanotes– al Mercat Central. En el cas del Mercat del Carrilet, la música hi arribarà el dissabte 16 de desembre, amb l’actuació de l’Alberichor, de l’escola Dr. Alberich i Casas.

Les dues actuacions ja fa anys que es repeteixen i són un clàssic de la campanya de Nadal dels Mercats de Reus. Com en el cas de la xaranga Bandsonats, que torna un any més: el dissabte 16 de desembre seran al Mercat de Marxants a l’entorn del Mercat Central i pels passejos, al Mercat d’Antiquaris, Brocanters i Col·leccionistes.

Al Mercat Central la programació es completa amb la proposta de cuina de festa «Entrants de fruita i carn» de La Mussara Food i els tallers que faran els mateixos paradistes: «Al Mercat s’aprofita tot», tot un clàssic, una proposta per reciclar els envasos de les mateixes parades de la mà de Susana Pérez, de La Cantonada 108; i «Aprèn al mercat», en què des de Casa Borrull ensenyaran com tallar bé el pernil.

La primera setmana de l’any, un matí a cada mercat, hi haurà pintacares infantil amb elements nadalencs de la mà de les professionals d’Always MakeUp. Els horaris i les activitats es poden consultar en els fulletons informatius editats per a cada mercat. 

Implicació dels Centres Cívics

Enguany la campanya de Nadal té el suport de la Regidoria de Relacions Ciutadanes amb la implicació de la xarxa dels Centres Cívics, que organitzen fins a quatre tallers diferents.

El dilluns 11 de desembre es farà un taller de creació artística per a tothom que li agradi dibuixar al Mercat Central; el mateix es repetirà el dimecres 13 de desembre al Mercat del Carrilet. Al Mercat del Carrilet també s’hi farà una demostració de dibuix en directe i un taller d’art floral.