Inversió per aturar la degradació de l'ermita de Mare de Déu de la Roca de Mont-roig

El consistori ha anunciat que està previst que el 2024 s'executin diverses obres per reparar els importants desperfectes a l'ermita i a la capella de Sant Ramón

L'Ermita de la Mare de Déu de la Roca va ser font d'inspiració de Miró.
L'Ermita de la Mare de Déu de la Roca va ser font d'inspiració de Miró. | TarragonaDigital
07 de desembre del 2023
Actualitzat a les 14:55h
L'Ajuntament de Mont-roig té previst dur a terme en els pròxims mesos un projecte significatiu de millora i conservació a l'Ermita de la Mare de Déu de la Roca, amb un pressupost que s'apropa als 180.000 euros. Aquesta iniciativa, destinada a preservar un element cultural d'interès nacional, ha estat possible gràcies a una subvenció de 95.000euros concedida pel Departament de Cultura de la Generalitat.

L'Ermita de la Mare de Déu de la Roca, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) a la categoria de monument històric el maig del 2022, ha rebut aquest suport financer per part de la Generalitat, que reconeix la importància de conservar aquests espais amb notable valor cultural.

La resta del cost del projecte serà assumit pel pròxim pressupostmunicipal. L'objectiu principal d'aquesta inversió és abordar diverses problemàtiques, com ara les humitats i filtracions d'aigua a les cobertes de l'ermita i la Capella de SantRamon.

El projecte tècnic, elaborat per l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, es fonamenta en les característiqueshistòriques de l'ermita de la Mare de Déu de la Roca i la Capella de Sant Ramon. Amb desperfectesevidents als edificis que el componen, les obres de manteniment són necessàries per garantir la correcta conservació de l'ermita.

Es preveu la consolidació de l'edifici de l'ermita Mare de Déu de la Roca i la capella de Sant Ramon, amb especial atenció a la reparació de les humitats que afecten les cobertes. A més, s'inclou la restauració dels canals de recollidad'aigua a la part exterior del recinte, amb l'objectiu de preservar aquest patrimoni cultural.

Les obres també contribuiran a evitar la degradació de les pintures a l'interior de l'ermita. La previsió d'execució d'aquestes obres és durant el 2024.