ERC i ECP exigeixen al govern de Tarragona que no aturi l'estudi sobre la qualitat de l'aire

Els republicans acusen el PSC de "connivència amb els grans poders" i de baixar el llistó de l'exigència a la indústria

El govern municipal de Tarragona ha aturat l'estudi sobre la qualitat de l'aire.
El govern municipal de Tarragona ha aturat l'estudi sobre la qualitat de l'aire. | TarragonaDigital
11 de desembre del 2023
Actualitzat a les 16:15h
ERC i En Comú Podem han exigit que l'Ajuntament de Tarragona no aturi l'estudi sobre la qualitat de l'aire que les dues formacions van engegar el passat mandat quan eren al govern municipal. El conseller republicà, Xavier Puig, ha acusat el PSC —que governa en solitari a la ciutat— de "connivència amb els grans poders" i de "baixar el llistó de l'exigència a la indústria" per haver decidit paralitzar la licitació de l'estudi.

Puig ha remarcat que ja s'han invertit uns 600.000 euros en el projecte i que el govern actual no hi ha de destinar més diners. Des dels comuns, en un comunicat han exigit a l'executiu que posi en marxa els tràmits "immediatament" i han expressat "enèrgica repulsa" per la decisió "unilateral" del PSC.

Les dues formacions han carregat contra la voluntat de l'executiu d'aturar l'estudi de la qualitat de l'aire, tal com ha avançat aquest dilluns el Diari de Tarragona. Segons la versió del consistori apuntada pel rotatiu, la ciutat no pot assumir el cost en solitari i es busca la participació d'altres municipis o de la Generalitat.

Puig ha afirmat que el projecte ja està en fase d'adjudicació de la licitació, que hi ha dues empreses que s'hi han presentat i que aturar-ho podria suposar haver d'indemnitzar-les.
 

"Hem de tirar endavant encara que els pobles del costat vulguin o no vulguin"

El conseller republicà ha exposat que Tarragona, com a capital, ha de liderar la iniciativa. "Hem de tirar endavant encara que els pobles del costat vulguin o no vulguin. Hi ha pobles que cobren molts diners per la indústria, no és el cas de Tarragona, però l'aire sí que el respirem tots", ha assenyalat.

Alhora, ha defensat que cal fer un "estudi independent que s'ha d'encarregar amb caràcter científic i que ha de contrastar el que digui la indústria i altres administracions" i que aportarà "coneixement". Així, ha acusat el govern local d'aturar la "fiscalització" a les empreses.