ERC carrega contra el govern de Tarragona pel Fortí de Sant Jordi: «El conseller menteix»

Els republicans denuncien que hi ha manca de voluntat política en la decisió de no obrir a la ciutadania l'espai

El grup municipal d'ERC de l'Ajuntament de Tarragona ha carregat contra el conseller de Patrimoni, Nacho García.
El grup municipal d'ERC de l'Ajuntament de Tarragona ha carregat contra el conseller de Patrimoni, Nacho García. | Cedida
11 de desembre del 2023
Actualitzat a les 16:38h
La passada setmana, el conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Nacho García, va anunciar la voluntat del consistori de no obrir com a parc el Fortí de Sant Jordi. En aquest sentit, la decisió es fonamentava en tres motius: les limitacions d'aforament, la impossibilitat de fer-hi una sortida d'emergència i la manca de pressupost per al seu manteniment.

Davant aquesta notícia, ERC Tarragona ha manifestat que hi ha manca de voluntat política i ha carregat contra el regidor, assegurant que "menteix". Els republicans consideren que és un error no recuperar un espai que porta "80 anys tancat" i que això suposa no aprofitar els 250.000 euros invertits en adequar-lo per convertir-lo en un parc públic.

"No entenem el perquè. Vam deixar una partida de 10.000 euros anuals a Parcs i Jardins perquè es pogués obrir", ha afirmat la portaveu d'ERC, Maria Roig, que ha recordat que l'any 2019 tots els grups del consistori van aprovar una moció per recuperar el monument construït el 1705 en el marc de la guerra de Successió.

Roig ha manifestat que aquella moció va ser presentada pel grup municipal de Ciutadans, el portaveu del qual era l'actual alcalde, Rubén Viñuales. La líder d'ERC ha assenyalat que el passat mes d'octubre van preguntar sobre l'espai i que la resposta del govern va ser que "es treballava per obrir-lo al més aviat possible".
 

"És un projecte molt senzill, però que genera un benefici molt gran per a la ciutat"

En la roda de premsa dels republicans, també ha participat l'exconseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, que ha defensat que per obrir al públic el fortí únicament cal "que una persona obri al matí i tanquí a la nit" la porta d'entrada. "És un projecte molt senzill, però que genera un benefici molt gran per a la ciutat", ha sostingut.

Per ERC és una qüestió de "voluntat política". En una situació similar es troba el cementiri dels Jans. Pinedo ha afirmat que el conveni amb el consolat britànic està tancat i "només calia signar-lo", si bé Nacho García va explicar que vol renegociar-lo.

Per últim, Pinedo ha deixat clar que García "menteix" sobre els problemes d'aforament i de seguretat i que "només calen 10.000 euros anuals".