1 de 10
Esports

L'Ajuntament de Cambrils redefineix el futur nou pavelló poliesportiu

S'ha buscat una nova ubicació i es vol que sigui una realitat en aquest mandat

Cambrils ha redifinit el projecte de futur pavelló. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Cambrils | 14 de desembre de 2023 a les 14:03 |
La regidora d'Esports, Turisme i Platges de l'Ajuntament de Cambrils, Camí Mendoza, ha comunicat a les entitats esportives locals l'inici del procés per a la construcció del nou Pavelló Esportiu Municipal de Cambrils. L'objectiu és convertir aquesta instal·lació, àmpliament reclamada i considerada essencial, en una realitat durant el mandat actual, accelerant els terminis legals i de construcció.

Després d'un exhaustiu estudi, avaluació i debat dins del govern municipal durant les primeres setmanes del mandat, s'ha decidit abandonar els tràmits i treballs fets en els mesos anteriors per diverses afectacions urbanístiques i falta d'adequació a la realitat esportiva local.


A partir de les contribucions de les entitats en el procés participatiu iniciat a finals del 2022 i després de reunions amb entitats, esportistes i tècnics, es va considerar necessari revisar tots els elements que configuraven la decisió.

Per aquest motiu, després d'avaluar els diferents aspectes per a la nova instal·lació i amb els informes interns pertinents, el govern ha decidit llançar un concurs per la redacció del nou projecte. L'estudi urbanístic necessari, la distribució de la població, els emplaçaments educatius i les afectacions de les infraestructures viàries i ferroviàries s'han tingut en compte, així com el futur desenvolupament de comunicacions i serveis importants per a la població.


En considerar tots aquests factors, s'ha determinat que la millor ubicació per al nou pavelló és un espai d'equipament, de titularitat municipal i en una zona de sòl urbà consolidat, prop de l'Institut Mar de la Frau.

Nou emplaçament del futur equipament esportiu

Aquesta decisió afectarà una població de més d'11.000 habitants i estarà a prop de les escoles Guillem Fortuny i l'Institut Mar de la Frau, connectades pel transport públic i a escassos metres de la futura línia del Tren-Tram.

Amb la descentralització dels equipaments esportius i la creació d'una nova àrea esportiva estratègica, Cambrils sumarà aquest nou pavelló a les àrees existents, com el Palau Municipal d'Esports amb dos pavellons i una piscina, i la Zona Esportiva Nord amb tres camps de futbol, una pista poliesportiva coberta, una pista d'atletisme i altres instal·lacions.


En les pròximes setmanes, amb l'aprovació del pressupost municipal, s'iniciarà el concurs d'arquitectura per al nou pavelló, juntament amb l'aprovació del programa de continguts, que inclourà no només una àmplia pista central, sinó també altres elements destacats, els detalls dels quals es revelaran en una sessió informativa amb els clubs esportius a principis del 2024.
Participació