L'exposició Tros de Dona del Museu de la Vida Rural, premiada i prorrogada

Es va inaugurar el passat mes de març i el Museu ha anunciat la seva pròrroga fins al 15 de setembre de 2024.

Imatge de l'entrada de l'exposició
Imatge de l'entrada de l'exposició | Museu de la Vida Rural
29 de desembre del 2023
Actualitzat a les 10:05h
La III convocatòria dels premis El Temps de les Arts ha guardonat l’exposició Tros de Dona del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí en la categoria Patrimoni. Els guardons, impulsats per la Fundació Francesc Eiximenis i amb la col·laboració de la Federació Llull i la Xarxa Vives d’Universitats, són una iniciativa per reconèixer la creativitat i la innovació artística i cultural de tots els territoris de parla catalana que, en aquesta tercera edició, han premiat vuit projectes en les diferents categories existents.

Anna Maria Andevert, comissària de l’exposició i Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla han recollit el premi consistent en un Gra de sorra, obra dissenyada per l’artista Perejaume i una remuneració econòmica de 3.000 euros, en un acte dirigit pel cineasta Lluís Danés a l’antiga presó La Model de Barcelona i emès ahir de forma simultània per TV3, Andorra TV i Catalan TV.

Gemma Carbó ha declarat que «ens hem trobat amb un efecte absolutament amplificat d'aquestes primeres converses que segueixen i segueixen a partir de l'exposició i van generant processos de diàleg comunitaris molt interessants». Anna Maria Andevert ha afegit que «no ens feia por escoltar. Hi ha una societat que ens demana coses i el museu és aquell espai on poden passar».
 
L’exposició temporal de producció pròpia Tros de Dona reivindica el paper de les dones al llarg de la història posant en valor les moltes tasques diàries i necessàries pel sosteniment de la vida; tasques sovint invisibles, però imprescindibles que necessiten de noves mirades per assolir un futur diferent amb una corresponsabilitat real.

Pròrroga de l'exposició

Tros de Dona es va inaugurar el passat mes de març i l’MVR ha anunciat la seva pròrroga fins al 15 de setembre de 2024. Fins al moment, l’exposició ha acollit a més de 7000 visitants, 510 alumnes i ha generat una desena d’activitats paral·leles.