Els pobles i ciutats del Camp de Tarragona ho tenen tot a punt per rebre els Reis d'Orient

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran aquest divendres a casa nostra per terra, mar i aire

Com és tradicional, Reis d'Orient arribaran a Reus en helicòpter.
Com és tradicional, Reis d'Orient arribaran a Reus en helicòpter. | Laia Solanellas
S.P / A.O / A.R
04 de gener del 2024
Actualitzat el 25 de març a les 11:46h

Els pobles i ciutats del Camp de Tarragona ho tenen tot preparat per tal de rebre els Reis d'Orient aquest divendres 5 de gener. Serà una tarda plena d'il·lusió, especialment per als més petits de la casa, que esperen en candeletes l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar.

Ses Majestats faran acte de presència en cadascun dels municipis de casa nostra. Segons el seu lloc d'arribada, els Reis d'Orient compareixeran per terra, mar o aire, fent les delícies de grans i petits en les diferents Cavalcades que s'organitzen.

Per tal que no us perdeu cap detall, us deixem un recull de les principals Cavalcades de Reis, amb el recorregut i els horaris.
 

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Tarragona en vaixell

Els Reis d'Orient arribaran a Tarragona en un vaixell que atracarà al Moll de Pescadors del barri marítim del Serrallo. Melcior, Gaspar i Baltasar desembarcaran a les 18.15 hores, sent saludats per les sirenes de vaixells i barques del Port de Tarragona, així com per 21 salves pirotècniques d'homenatge. Els patges també encendran bengales de colors per anunciar la seva arribada a la ciutat.

La consellera de Cultura i Festes, Sandra Ramos, donarà la benvinguda als Reis d'Orient amb un parlament, mentre que el rei Gaspar farà la salutació per part de Ses Majestats. Acabat aquest acte protocol·lari, tindran lloc els focs artificials de benvinguda, oferts pel Port de Tarragona. Posteriorment, els Reis d'Orient es traslladaran fins al carrer Reial, concretament a la plaça dels Infants, punt d'inici de la Cavalcada.

Aquesta començarà a les 19 hores, iniciant el recorregut que portarà Ses Majestats i tota la seva comitiva per la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, el carrer Unió, la Rambla Nova, el carrer Sant Agustí, el carrer Portalet i, finalment, la plaça de la Font, on es preveu que arribaran a les 20.30 hores.

Melcior, Gaspar i Baltasar seran rebuts pels tocs de clarins i timbales. Posteriorment, l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, lliurarà les claus de la ciutat als Reis d'Orient, que oferiran el seu missatge de pau als nens i nenes de Tarragona.
 

La Cavalcada de Reus: un tram tranquil i quatre tones de caramels

Els Reis d'Orient arribaran a la capital del Baix Camp a les 16.30 hores a la plaça Anton Borrell del Parc Sant Jordi, després de sobrevolar la ciutat. En aquest cèntric espai, saludaran els més petits i es prepararan per la Cavalcada, en el transcurs de la qual es repartiran més de quatre tones de caramels.

La Cavalcada de Reis 2024 a Reus manté el recorregut de l'any passat. Començarà a les 18.30 hores des del capdamunt del carrer Ample i continuarà per l'avinguda Prat de la Riba, el carrer del President Companys, el carrer de Sant Joan, el raval de Jesús, el raval de Martí Folguera, el raval de Robuster, el raval de Sant Pere, la plaça de la Puríssima Sang, el raval del Pallol, la plaça de Catalunya i el carrer de l'Amargura.

Quan la comitiva arribi a la plaça del Pintor Fortuny, baixaran els patges, els músics i els Reis a dalt de bigues romanes, fins a la plaça del Mercadal, on recolliran les Claus de la Ciutat de mans de l'alcaldessa. S'habilitarà un tram tranquil al carrer de la Selva del Camp, una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda al raval del Pallol i al carrer del Doctor Robert no hi haurà públic per motius de seguretat.
 

Il·lusió i màgia a la cavalcada de Valls

Valls celebra l'arribada de ses Majestats els Reis d'Orient i la cavalcada el dia 5 de gener a les 18.00h a l'estació del ferrocarril. Els savis màgics de l'estel, Melcior, Gaspar i Baltasar, portaran la il·lusió en les carrosses, amb els patges, els heralds, cavalls, músics, grallers, timbalers i les joguines per als nens i nenes vallencs que s'hagin portat bé i potser uns grams de carbó per als que no.

L'itinerari de la Cavalcada començarà a la plaça de l'Estació, seguirà pel passeig de l'Estació, els carrers Vallvera, Avenir i Anselm Clavé fins arribar a la plaça de la Font de la Manxa. D'allí ses Majestats passaran per la carretera de Montblanc, els carrers Abat Llort i Cor de Maria fins la muralla de Sant Antoni.

A les 19.30 h, hi ha prevista la recepció dels Reis a l'església de Sant Joan i l'adoració del Nen Jesús. Tot seguit, la cavalcada reprendrà el seu itinerari des del Portal Nou pel Carrer de l'església i fins al Pati. Allà, els Reis rebran la benvinguda de l'alcaldessa, que els farà el lliurament simbòlic de les claus de totes les cases de la ciutat, i ells saludaran les vallenques i vallencs.
 

Cambrils ja ho té tot a punt per rebre els Reis d'Orient

La Cavalcada de Reis de Cambrils s'iniciarà a les 19 hores amb l'arribada de Ses Majestats al Mollet del Rec, on des de les 18 hores hi haurà animació pels més petits. La Gran Cavalcada començarà pels carrers i places del poble i seguirà el següent recorregut: rambla Jaume I, plaça Constitució, passeig La Salle (sentit contrari), pont Raval de Gràcia i avinguda Adelaida (sentit contrari).

Arribaran finalment a la plaça de l'Ajuntament, al voltant de les 20.30 hores, on també hi haurà animació i una xocolatada. Allà mateix, se'ls donarà la benvinguda i els Reis d’Orient recolliran les cartes de tots els nens i nenes de Cambrils.
 

Una Cavalcada de Reis esglaonada a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

La Cavalcada de Reis a Vandellòs i l'Hospitalet de l’Infant aquest 2024 es durà a terme de forma esglaonada els dies 5 i 6 de gener. A les 18 hores de divendres, els Reis d'Orient arribaran en vaixell fins al port esportiu de l'Hospitalet, on recorreran els carrers del municipi.

Després es traslladaran a Masriudoms (18.30 hores) i la comitiva anirà de l'avinguda de Santa Anna i acabarà al Casal del Puvill, on Ses Majestats lliuraran els regals amb l'ajuda dels seus patges reials. Finalment, arribaran a la Cooperativa Agrícola de Vandellòs (19.30 hores) i aniran fins al poliesportiu on se'ls lliurarà les claus del poble perquè puguin distribuir els regals a les llars dels infants del municipi.

La mateixa nit de Reis hi haurà festa i música a ambdós nuclis i l'endemà, a partir de les 12 hores, Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran a cavall a Masboquera per repartir els regals casa per casa.
 

Una cavalcada amb més d'un segle d'història a Montblanc

Els Reis Mags d'Orient faran acte de presència puntualment a Montblanc i, seguidament començarà la cavalcada centenària, que s'organitza des de 1908, que acompanyarà Melcior, Gaspar i Baltasar pels carrers de la vila.

El seguici s'iniciarà a les 18.00h, des de la muralla de Sant Jordi i seguirà per la plaça de Sant Francesc, carrer Major, plaça de Santa Anna, muralla de Santa Tecla, carrer Riber, carrer Pere Berenguer de Vilafranca i plaça Major. Com és habitual en els darrers anys, els Reis faran una parada a l'església de Sant Miquel per adorar l'infant Jesús.
 

La Cavalcada de Riudoms acabarà amb el repartiment de regals

Després de diverses setmanes amb el Poblat Reial instal·lat a la plaça de l'Om, com a novetat d'aquest Nadal 2023, els Emissaris Reials de Riudoms es reuniran amb Ses Majestats els Reis d'Orient i la resta del Seguici Reial el pròxim divendres 5 de gener a partir de les 19 hores.

Entraran al municipi per l'avinguda de Catalunya i es dirigiran a la plaça de l’Església, on els Reis d'Orient faran el seu discurs de salutació. Seguidament, iniciaran la cavalcada carregats de regals, caramels, una mica de carbó i bons desitjos per a tothom.

Un cop acabada la Cavalcada, Ses Majestats es dirigiran a l'Església de Sant Jaume, on es repartiran els regals als nens i nenes de Riudoms, mentre un nombrós equip d’Emissaris Reials ja haurà començat el repartiment de regals pel poble.
 

Els Reis d'Orient arribaran als tres nuclis de Vila-seca

La desitjada arribada dels Reis d'Orient a Vila-seca serà el divendres 5 de gener a partir de les cinc de la tarda. Després de la Cavalcada pels carrers de la vila, Melcior, Gaspar i Baltasar es dirigiran al Castell per adorar el Nen Jesús i saludar els vila-secans des del balcó.

A les set de la tarda, el Reis d'Orient estaran a la Pineda, mentre que a les vuit de la tarda arribaran a la Plana.
 

L'arribada a Calafell, en vaixell al Port de Segur

Com és tradició a Calafell, Ses Majestats arribaran en tres vaixells al Port de Segur de Calafell, a les cinc de la tarda. Des d'aquí començaran les cavalcades, que enguany estrenaran alguns canvis en els itineraris i espais, destinats a donar més caliu i proximitat a les celebracions i a aconseguir que acabin a una hora raonable per als infants petits.

En aquest sentit, la cavalcada de Segur de Calafell tindrà lloc al propi Port, on també es farà el lliurament de cartes a Ses Majestats.

L'altre canvi és que el lliurament de cartes a Calafell es farà a la plaça de Catalunya, espai des d'on, a les 19 hores, sortirà la Cavalcada que recorrerà els nuclis del Poble i de la Platja.

Arxivat a