El Museu de la Vida Rural ja no es diu així: la Fundació Carulla anuncia un canvi de nom

El nom de Museu Terra es complementa amb Cultura Rural Sostenible

Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí‎
Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí‎ | Cedida
10 de gener del 2024
Actualitzat el 25 de març a les 10:50h

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí ha canviat de nom i passa a dir-se Museu Terra. L'equipament funciona des de fa més de 35 anys i ara els seus propietaris, la Fundació Carulla, han decidit fer la modificació «per fer èmfasi en tota la saviesa que aporta el món rural a l'hora d'imaginar futurs més sostenibles».

De fet, el nom de Museu Terra es complementa amb Cultura Rural Sostenible. Paral·lelament, l'equipament ha obert una nova sala d'exposicions a Barcelona, dins la nova seu de la Fundació Carulla, al barri de Poblenou. L'espai acollirà exposicions per «promoure la reflexió sobre la sostenibilitat a través de la mirada del món rural».

La nova etapa del museu espluguí té com a objectiu continuar posant en valor els coneixements del món rural i ampliar-ne la divulgació per afrontar la desconnexió demogràfica que la societat actual té amb la terra i la natura.

Anualment hi passen unes 20.000 persones i compta amb una col·lecció etnològica de més de 5.000 peces, objectes i fotografies, així com exposicions temporals i activitats educatives.