Cambrils retorna al passat agrícola els Tres Tombs i les festes de Sant Antoni

Esmorzar popular, concerts gratuïts i els tradicionals Tres Tombs ompliran d'activitat el cap de setmana al municipi cambrilenc

Cambrils celebra els tradicionals Tres Tombs el cap de setmana.
Cambrils celebra els tradicionals Tres Tombs el cap de setmana. | Cedida
15 de gener del 2024
Actualitzat el 25 de març a les 11:09h

Aquest proper cap de setmana, Cambrils reviu la tradicional festa de SantAntoni, una celebració en honor al patró dels animals domèstics i de treball. L'esdeveniment, que té lloc enmig de la setmana dels barbuts, recorda temps passats quan cavalls, mules i ases eren essencials per a les feines del camp i el transport.

Les activitats començaran el dissabte20 de gener amb dues exposicions inaugurals. "Habitar", a càrrec de l'entitat Prioritat, destaca els valors del paisatge del Priorat i promou la necessitat d'un modelterritorial consensuat. L'exposició de l'Institut Ramon Muntaner, "La cultura oral dels paisatgesculturals agraris de l'Euroregió Pirineus Mediterrània", documenta els elementsimmaterials vinculats als canvis en l'agricultura.

El diumenge21 de gener, la jornada principal començarà amb l'esmorzarpopular a la CooperativaAgrícola, seguit de la 17a Trobada d'intercanvi de plaques de Cava i els Tres Tombs de Sant Antoni. A la tarda, el PalauMunicipald'Esports acollirà un concert i ball a càrrec de l'Orquestra Himalaya.

L'esmorzarpopular, programat a les nou del matí, inclourà pa, llonganissa, cansalada, pa torrat, oli d'oliva verge extra, aigua i fruita, amb tiquets de 5 euros que oferiran descomptes per a la compra d'oli nou a l'Agrobotiga de la Cooperativa. A més, es podrà adquirir el Tortell de SantAntoni elaborat a Cambrils.

La jornada dels TresTombs, amb cavalleries del Club Hípic Castells, el Club Hípic Tomás Santiago i l'Hípica Herederos de Santiago, començarà a les 12.00 hores i recorrerà els carrers de la ciutat amb la benedicció dels animals.

El concert de SantAntoni a les 18.00 hores al Palau Municipal d'Esports estarà seguit d'un ball amb entradagratuïta, organitzat pel departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola, el Museu d'Història i les tres hípiques participants.

Programa festes de Sant Antoni Cambrils 2024

DISSABTE 20 DE GENER  

— A les 12 h, al  Molí de les Tres Eres. Inauguració de les exposicions HABITAR de l’entitat Prioritat i LA CULTURA ORAL DELS PAISATGES CULTURALS AGRARIS DE L’EUROREGIÓ PIRINEUS MEDITERRÀNIA de l’Institut Ramon Muntaner.  
— Tot seguit a l'exterior del molí, VERMUT DE MÚSICA TRADICIONAL PRIORATINA amb Cati Plana (acordió), Jordi Macaya (viola) i Marc Figuerola (contrabaix).  
Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils. 
Col·labora: Prioritat, Institut Ramon Muntaner i Centre d’Estudis Cambrilencs 
 

DIUMENGE 21 DE GENER  

— A partir de les 9 h, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola (carretera de Montbrió km.2) 
ESMORZAR POPULAR. Pa, llonganissa, cansalada, pa torrat, oli d’oliva verge extra, aigua i fruita. 
Preu: 5 € (Amb el tiquet de l'esmorzar es farà descompte per la compra d'oli a l'Agrobotiga) 
Durant tot el matí es vendrà el Tortell de sant Antoni  
— De 9.15 a 13 h,  17a.Trobada d’intercanvi de plaques de Cava.  Es presentarà la placa 2024 i la commemorativa de la Trobada. 
Organitza: Cooperativa Agrícola de Cambrils SCCL  
 

TRES TOMBS CAMBRILS

Durant el matí, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola (carretera de Montbrió km.2), concentració de cavalleries  
— A les 11.30 h, a l’Ermita de la MD Camí, MISSA 
— A partir de les 12 h, inici dels TRES TOMBS des del carrer Hospital, direcció carrer Verge del Camí.  
— Al passar per davant del pati de l’Ermita, BENEDICCIÓ DELS CAVALLS participants. 
Acompanyarà la Banda dels Tres Tombs 
Amb la participació de: Club Hípic Castells, Club Hípic Tomás Santiago i Hípica Herederos de Santiago.  
Recorregut: Arribada pel passeig Albert, carrer Hospital, Verge del Camí, Baix Camp, pg. La Salle, es repeteix dos tombs més fins el pg. La Salle i finalització.  
— A les 18 h, al Palau Municipal d’Esports, CONCERT de SANT ANTONI, amb l’Orquestra HIMALAYA 
— Seguidament i a partir de les 19 h, BALL de SANT ANTONI amb l’Orquestra HIMALAYA 
Entrada gratuïta. 
Servei de bar a càrrec del Cambrils Club Hoquei. Durant el ball es vendrà tortell de sant Antoni.