Porrera inaugura la rehabilitació de Lo Teatret i l'Antic Cafè

L'emblemàtic edifici s'ha reconvertit en un espai ciutadà gràcies al suport econòmic de la Diputació de Tarragona

La inauguració de Lo Teatret ha anat a càrrec de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó.
La inauguració de Lo Teatret ha anat a càrrec de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó. | Diputació de Tarragona
18 de gener del 2024
Actualitzat a les 10:41h
Aquest dimecres 17 de gener s'ha inaugurat a Porrera el nou espai ciutadà de Lo Teatret i l'Antic Cafè, que s'ha rehabilitat amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. Arran dels treballs, subvencionats per l'ens supramunicipal amb 225.800 euros, ara l'espai compta amb una sala per a les associacions del municipi, un pis de lloguer a la planta superior i una zona de restauració.

L'acte ha estat presidit per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i l'alcalde de Porrera, Joan Carles Garcia. Així mateix, també ha assistit a l'acte el president del Patronat de Turisme de la Diputació i alcalde de Falset, Carlos Brull.

Cal recordar que l'edifici de Lo Teatret i l'Antic Cafè va passar a ser de titularitat municipal fa tres anys. L'espai inclou un pis de lloguer a la planta superior, que se suma als tres pisos més que l'Ajuntament de Porrera impulsa al municipi amb l'objectiu de lluitar contra el despoblament.
 

"Es recupera un patrimoni històric, cultural i social molt estimat per la població"

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha assenyalat que "amb la rehabilitació, Porrera disposa de nous equipaments públics per a la ciutadania i recupera un patrimoni històric, cultural i social molt estimat per la població". Llauradó ha afegit que aquesta actuació "contribueix a frenar el despoblament al municipi".

Finalment, ha destacat "la importància de disposar d'equipaments amplis, cèntrics i en bones condicions com el que avui inaugurem, espais que dinamitzen la vida social i cultural als municipis i que, alhora, contribueixen a garantir la igualtat d'oportunitats arreu de la demarcació". 
 
De la seva part, l'alcalde de Porrera, Joan Carles Garcia, ha destacat el gran suport de la Diputació de Tarragona als municipis i, en concret, a la reforma de Lo Teatret per a ús ciutadà. Aquesta actuació, ha afegit, contribuirà a dinamitzar el municipi i a assentar-ne la població.