1 de 10
Carnaval 2024

El programa d'actes del Carnaval de Reus 2024

Tots els actes del Carnaval de Reus 2024, del 8 al 14 de febrer

Reus torna a celebrar Carnaval. | Laia Solanellas
per TarragonaDigital, Reus | 25 de gener de 2024 a les 11:53 |
Reus celebra el seu Carnaval 2024 amb un programa d'actes que s'iniciarà el 8 de febrer i s'allargarà fins al 14 de febrer. En aquesta edició s'incorporen alguns canvis en el recorregut i altres novetats.

Programa Carnaval Reus 2024

Divendres 2 de febrer

— A les 21.15 h, al Teatre Fortuny, Càsting 2024, l’espectacle on el teatre es transforma en un cabaret ple de sorpreses. Presentat per la Colla Terrabastalls.

«Després de la Candelera, Carnestoltes ve al darrere.»

Diumenge 4 de febrer

A les 12.00 h, a la plaça del Castell, Vermut Carnavalero dels 80, a càrrec de la Colla Els Vespistats. «La carn que no es remou per Carnestoltes no és carn, és fang.»

Dilluns 5 de febrer

A les 20.00 h, al Centre Cultural El Castell, inauguració de l’exposició dels cartells de Carnaval que han participat en el concurs, amb el Carro de Morts del Carnestoltes exposat. L’exposició es podrà visitar fins al 13 de febrer, de dilluns a divendres, de 18.00 a 21.00 h. «Mentre va el carro, fa soroll.»

Dimarts 6 de febrer

— A les 11.00 h, a la Sala d’Exposicions del Palau Bofarull, obertura de la XVIII Mostra Fotogràfica del Carnaval de Reus «45 anys del Carnaval reusenc». L’exposició es podrà visitar fins al 17 de febrer, de dimarts a dissabte, d’11.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 h. Dissabte dia 10 tancat. «Una imatge val més que mil paraules.» Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Dimecres 7 de febrer

— A les 19.00 h, des del Campanaret, sortida del Ball del Carnestoltes i els Set Pecats, amb l’acompanyament musical del grup Staccato. «El pecat es pot dir, el pecador no s’ha de descobrir». Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

Dijous Gras, 8 de febrer

— A les 11.00 h, al Mercat Central, degustació de botifarra d’ou, tal com mana la tradició, gentilesa de les xarcuteries i cansaladeries del Mercat Central, fins a exhaurir existències. «Pel Dijous Gras, boti-

farra fins al nas.»
— A les 15.00 h, al convent de les Clarisses, ofrena d’ous a santa Clara per gaudir de bon temps i alegria durant aquests dies carnavalescs. A càrrec de la Colla Xerinola. «Els ous, si els saps ben batre, tres valen per quatre, i si no els bats bé, quatre no en fan tres.»

— A les 20.50 h, a la plaça del Mercadal, Cerimonial d’Espargiment de les cendres de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXIII i invocació de l’Esperit Carnavalesc. «Sota la cendra hi ha el caliu.» Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.
— A les 21.00 h, a la plaça del Mercadal, espectacle i PREGÓ de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXIII, acompanyat per la Reina Pimpolla XII, a

càrrec del grup de teatre Els Desgavellats. En acabar, degustació de l’espiritual vinet dolç de la bota del Carnaval i de coca de llardons. «El qui
— A partir de les 23.00 h, en diferents punts de la ciutat, disfressada d’escultures i altres monuments reusencs.

Divendres de carnaval, 9 de febrer

— Durant tot el dia, a les escoles de la ciutat, celebració del Carnaval i de la festa del Carnestoltes. 

— A les 18.00 h, a la plaça del Mercadal, BALL DEL MOC amb l’espectacle d’animació Quin sarau! de la companyia Xarop de Canya. Durant l’espectacle Mes repartirà coca amb xocola-
ta. «Biberó de criatura, porró de vell.»
—A les 19.00 h, des de la plaça de les Peixateries Velles i pels carrers del nucli antic, cercavila del Cantaval. Es repartirà un cançoner amb versions satíriques i humorístiques de les cançons populars que es cantaven, es canten i es cantaran.
— De 19.00 a 22.00 h, a La Palma
(c. Ample 75), JoveReusFest Carnaval, festa de disfresses per a joves nascuts el 2008, 2009 i 2010. Entrada: 3 € (inclou refresc i got). Condició imprescindible: venir disfressat. Festa lliure d’alcohol i fum. Caldrà ensenyar el DNI a l’entrada. Inscripcions: joventut.reus.cat a partir del 26 de gener a les 16.00 h. Online a https://inscripcions.reus.cat/jovereusfestcarna-
val o físicament a El Racó de La Palma, de dimecres a dissabte a partir de les 18.30 h.

Dissabte de carnaval, 10 de febrer

— De 17.00 a 18.00 h, a la plaça de la Pastoreta i al passeig de Prim, plantada de carrosses.
— De 18.00 a 21.00 h, al llarg de la plaça de la Pastoreta, passeigs de Prim i de Sunyer, plaça del Nen de les Oques, passeigs de Sunyer i de Prim i plaça de la Pastoreta, gran RUA DE LLUÏ-
MENT, amb totes les colles participants i presidida pel Rei Carnestoltes i per la Reina. «A Carnestoltes,
bones voltes.»
—A les 23.00 h, a la plaça del Mercadal, inici de la festa amb DJ Aleix Ballester. 
— A les 24.00 h, gran BALL DE DISFRESSES a càrrec de l’Orquestra Mitjanit i, a continuació, PD Vili’s. «Les ballades de Carnaval, surten per Tots Sants.»

Diumenge de carnaval, 11 de febrer

— A les 10.30 h, a la plaça de Pastoreta i al passeig de Prim, plantada de carrosses. «Qui diumenge no va mudat, o és molt pobre o té mal de cap.» 
—A les 11.45 h, des de la plaçade Pastoreta, RUA MATINAL, que passarà pel carrer de Misericòrdia, ravals de Robuster, de Sant Pere i del Pallol, plaça de Catalunya, carrer del Dr. Robert i plaça de la Llibertat. «Qui en diumenge la fa en dilluns la paga.»
— A les 13.00 h, a la plaça de la Llibertat, BALL VERMUT amb l’orquestra de versions Mano’s Rock. El vermut el posarà la Colla Els Trepa Bimbirimboies. «Carnestoltes fresques, el blat a divuit, quants n’hi ha que ballen amb el ventre buit.»
— A les 15.00 h, al mateix lloc, dinar de colles carnavaleres. Seguidament, cafè, copa i
 puro. «Després de dinar, ni lli- bre ni cardar.»
— De 18.00 a 20.00 h, des de la plaça de la Llibertat, RUA DEL CONFETI, que passarà pel carrer del Doctor Robert, plaça de Catalunya, ravals del Pallol, de Sant Pere i de Robuster, carrer de Misericòrdia i plaça de la Pastoreta. «Torcar-se el cul amb un confeti.»
— A les 20.30 h, a la plaça del Mercadal, BALL DE VESPRE amb l’orquestra de versions Mano’s Rock. «Qui ronda massa en diumenge mal treballa en dilluns.»

Dilluns de carnaval, 12 de febrer

— A partir de les 9.00 h, a la plaça de Prim, EXPO-PROFIT, Fira Catalana de la Consumi-
ció. Varietat de menjars oferta per les colles carnavaleres. «Amic, una figa et vaig guardar, però com que no et vaig veure, me la vaig menjar.»
— De 23.00 a 2.00 h, a la Sala Polivalent de La Palma, BALL DE MASCAROTS amb l’orquestra de versions reusenca Frik Rok. A la mitjapart, tradicional concurs de disfresses, amb la presència de la Reina i del Rei Carnestoltes, qui en qualsevol moment pot fotre un pet. Imprescindible portar màscara o antifaç. Entrada amb invitació. La podreu recollir a l’IMRC (carrer de Sant Joan, 27), a partir del 8 de febrer (capacitat limitada).

Dimarts de carnaval, 13 de febrer

— A partir de les 18.00 h, al Centre Cultural El Castell, cap de dol i vetlla del Rei Carnestoltes a càrrec de la companyia de teatre Els Desgavellats i la col·laboració d’altres colles. Veniu a donar l’últim adeu i a consolar la Reina i les plorones que l’acompanyen. «Del viatge de la vida, sempre dol la despedida.»
—A les 19.00 h, des del Campanaret i pels carrers del nucli antic, solemne professó, plenària i corporativa, de l Germandat dels Set Pecats Capitals. Acompanyament  musical a càrrec del grup Staccato. «La processó és llarga i el ciri és curt.»
— A les 19.55 h, acte de comiat i extremunció del monarca difunt. 
— A les 20.00 h, des de la plaça del Castell, Rua Mortuòria amb les despulles del Rei Carnestoltes, les plorones, les amants i la Reina vídua, les colles i, tancant la comitiva, el poble afligit. La rua passarà per l’absis de la prioral, carrers de l’Hospital, de la Presó i de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Sant Anna, carrer de Monterols i plaça del Merca dal, on tindrà lloc la CREMA  DE SA MAJESTAT. 
En arribar a la plaça del Mercadal, fugaç robatori del Braç Incorrupte a càrrec del
Ball de Diables i crema del Rei Carnestoltes. «Morta la cuca, mort el verí.»
A continuació, a la plaça del Mercadal, pública lectura del testament, i tot seguit, retirada de les cendres de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXIII.

Dimecres de cendra,14 de febrer

— A les 19.00 h, des del Campanaret, Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts, amb l’acompanyament musical del grup Staccato. 
— A les 20.30 h, a la plaça de les Peixateries Velles, sota de la nova imatge de la Vella Quaresma d’enguany, interpretació íntegra del Ball de la Quaresma i les Set Virtuts. «La Quaresma són set setmanes: una coixa, cinc sanes i una santa.» Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.
— A les 20.00 h, des del carrer de Llovera, cercavila del Braç Incorrupte de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXIII, a càrrec del Ball de Diables. A continuació, a la plaça del Mercadal, versots i crema del Braç Incorrupte. «A les dotze de la nit, corre el
diable per sota el llit.»
— A les 22.00 h, en un restaurant del centre de la ciutat,  sopar dels Premis Gueus.
 
Participació