1 de 10
Conca de Barberà

La Generalitat reconeix l'Ajuntament de Montblanc amb el Premi Prestigia

Ho fa per la seva trajectòria de 20 anys en la promoció i difusió de la ceràmica artística, a través del festival internacional Terrània

Imatge del festival Terrània | Cedida
per Albert Oliva, Montblanc | 31 de gener de 2024 a les 12:17 |
La Generalitat de Catalunya, per mitjà del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d'Empresa i Treball, ha reconegut amb el Premi Prestigia 2023 l'Ajuntament de Montblanc

Ho fa per la seva trajectòria de 20 anys en la promoció i difusió de la ceràmica artística, a través del festival internacional Terrània, que ha esdevingut un referent al país.


El lliurament dels guardons es farà el dilluns 19 de febrer a les 17.00 hores, en un acte, al Palau de la Generalitat, que estarà presidit pel president del Govern, Pere Aragonès i Garcia, i pel conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió.

Terrània neix el 2003

L'any 2003 es va fer realitat la proposta de ceramistes locals a l'Ajuntament de realitzar un Festival Internacional de Ceràmica a Montblanc. Terrània és un esdeveniment pioner a Catalunya i en la seva primera edició va aconseguir ser tot un èxit gràcies a la qualitat de l'obra exposada i al nombrós públic assistent.

Un dels objectius de Terrània és la descoberta de la ceràmica artística i decorativa, un tipus de ceràmica encara desconeguda en aquest país ja que quan es parla de ceràmica normalment es relaciona amb la ceràmica tradicional (utensilis de la llar i del transport entre altres).


Per aquest motiu aquest Festival intenta apropar aquest tipus ceràmica al públic visitant mitjançant l'exposició d'obres de gran qualitat, les demostracions tècniques de torn, modelat i rakú, i la cocció de peces en un espectacular espectacle experimental.

 
Participació