La Comunalitat de Valls i la cooperativa Les Abelles s'uneixen per enriquir l'atenció i la qualitat de vida de les persones grans

S’han organitzat dues xerrades informatives per donar a conèixer el projecte

Imatge del servei d'atenció domiciliària a persones grans
Imatge del servei d'atenció domiciliària a persones grans | Cedida
01 de febrer del 2024
Actualitzat a les 12:40h
La Comunalitat de Valls, conjuntament amb la cooperativa d'atenció a les cures a domicili Les Abelles SCCL han iniciat una aliança per per poder enriquir l'atenció i la qualitat de vida de les persones grans i d'aquelles persones que tenen necessitats especials. En segon lloc, es vol regularitzar aquelles treballadores del sector de les cures a domicili, dignificar-ne la seva feina, i fomentar així la regularització laboral i millorar així les condicions laborals de les persones que treballen en aquest sector.

El projecte arriba després de dos anys de recerca i seguiment per part de la Comunalitat de Valls i l'IMDL Vallsgenera, en les quals s'han fet diversos cursos de neteja d'edificis i locals, amb píndoles informatives en economia social i solidària i bones pràctiques en aquest àmbit professional, s'han dut a terme sessions formatives i informatives i s'han entrevistat a més de cinquanta professionals del sector per tal d'iniciar aquest procés.

Les Abelles SCCL és un projecte que sorgeix de l'IMFE Mas Carandell i l'Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona CoopCamp, que s'emmarca en el Pla de Reactivació socioeconòmica Reactivem Reus l'any 2021 i que, al llarg dels darrers anys ha anat augmentat de forma ininterrompuda el conjunt de serveis que ofereixen.

Entre els seus principals serveis, s'hi poden trobar les cures a domicili, amb l'atenció sociosanitària professional garanteix una atenció de qualitat a les persones grans; el respir Familiar que és un suport i acompanyament a les famílies per a la conciliació familiar i laboral, sent així un respir familiar; l'acompanyament, on s'acompanyen els usuaris/es a les seves gestions personals, cites mèdiques, perruqueria, passeig, oci i vida familiar i social habitual; i els serveis auxiliars a la llar, amb la neteja i el manteniment de la llar, comprar aprovisionament, cuina diària o puntual i altres. D'altra banda, existeix la possibilitat de contractar els seus serveis de neteja en empreses, a través de la seva permanent formació i especialització.

Finalment, i per tal de poder donar-se a conèixer entre la població local i les empreses del municipi, s’han organitzat dues xerrades informatives. La primera, el dijous 8 de febrer a les 11h més enfocada a empreses i una alta el dilluns 12 de febrer a les 19h. Les dues, es faran a la sala d’actes de l’IMDL Vallsgenera