Tarragona serà la capital del tennis taula a finals del mes de febrer

Serà una triple cita que se celebrarà del 23 de febrer al 3 de març al Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània de Campclar

El Palau d'Esports de Tarragona es convertirà en l'epicentre del tennis taula nacional.
El Palau d'Esports de Tarragona es convertirà en l'epicentre del tennis taula nacional. | RFETM
01 de febrer del 2024
Actualitzat a les 19:03h
Tarragona es convertirà en la capital del tennis de taula nacional del 23 de febrer al 3 de març acollint, per primera vegada en la història, el Campionat d'Espanya Absolut i les Copes del Rei i la Reina de tennis de taula, juntament amb el Torneig Estatal. La seu de l'esdeveniment serà el Palau d'Esports de Tarragona, ubicat a l'Anella Mediterrània de Campclar.

Aquesta triple cita, organitzada per la Real Federación Española de Tenis de Mesa, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Diputació, reunirà més d'un milers d'esportistes durant els deu dies de competició. En aquest sentit, hi haurà jugadors i jugadores de totes les categories, des de benjamins a veterans, passant per persones amb discapacitat.

Pel que fa a l'impacte econòmic, durant l'anterior edició d'aquests campionats, celebrada a Jaén, es va estimar en un mínim de 425.000 euros, generats per les pernoctacions, la manutenció i el transport dels participants, del personal de l'organització, dels acompanyants i de les persones aficionades.
 

Les competicions que es podran veure a Tarragona

El Torneig Estatal donarà el tret de sortida a aquests deu dies de competició. Aquesta competició, que es desenvoluparà entre els dies 23 i 25 de febrer i entre l'1 i 3 de març, recull el testimoni d'un altre esdeveniment de tennis taula, el Campionat d'Espanya de totes les categories, que va tenir lloc Tarragona els anys 1979, 1994 i 2019.

Els dies 25, 26 i 27 de febrer, el Palau d'Esports serà l'escenari per primera vegada de les Copes SSMM Els Reis de tennis de taula, amb la Copa del Rei i la Copa de la Reina. Aquestes competicions per equips, tant en categoria masculina com femenina, són les més prestigioses i compten amb una llarga tradició en el tennis de taula espanyol.

El focus es traslladarà al Campionat d'Espanya Absolut de tennis de taula del 27 de febrer a l'1 de març, on es disputaran les modalitats d'individual, dobles i dobles mixtos en categoria absoluta. Aquest campionat és esperat amb gran expectació pels aficionats i aficionades al tennis de taula, que tindran l'oportunitat de veure en acció als millors jugadors del país.