1 de 10
Cultura

S'instal·la al Refugi 1 de Tarragona la Cúpula de la Sostenibilitat per remoure l'«ecoconsciència»

Una cúpula immersiva de 10 metres de diàmetre oferirà una experiència única fins al 30 d'abril a les instal·lacions del Port de Tarragona

La Cúpula de la Sostenibilitat ofereix una experiència immersiva. | Port de Tarragona
per TarragonaDigital, Tarragona | 1 de març de 2024 a les 17:15 |
El Refugi 1 del Port de Tarragona ja ha inaugurat la Cúpula de la Sostenibilitat, un projecte impulsat per Còdol Educació amb el suport del Port Tarragona que té com a objectiu conscienciar els visitants sobre la nostra relació amb el planeta, la comunitat i nosaltres mateixos a través d'un espai totalment immersiu.

La Cúpula de la Sostenibilitat oferirà propostes per a tots els públics entre l'1 de febrer i fins al 30 d'abril. Durant els pròxims mesos, el Refugi 1 del Moll de Costa serà l'escenari d'un conjunt únic d'experiències artístiques i culturals dins d'una cúpula geodèsica de 10 metres de diàmetre i 5 metres d'altura.


Aquest espai singular acollirà set propostes immersives, artístiques i participatives, pensades i dissenyades per a tots els públics. Les activitats busquen promoure l'eco-alfabetització, una tasca que des de l'organització es considera essencial en el context de la crisi ecològica global, amb l'objectiu de contribuir a un canvi de model cultural que abordi els reptes importants que la humanitat ha de fer front, amb esperança activa i una visió transformadora de la realitat.

La cúpula: una experiència amb tots els sentits

Aquesta experiència sensorial excepcional té com a base la cúpula geodèsica, construïda per un equip d'arquitectes especialitzats en bioconstrucció. L'interior de la cúpula està equipat amb la tecnologia més avançada de projecció fulldome360, que permet projectar imatges sobre la superfície d'una mitja esfera, envoltant els participants amb paisatges impressionants i efectes visuals.

Amb l'ús d'aquesta tecnologia combinada amb el disseny artístic, la música i la narració d'un guia, es crea una presentació espectacular que proporciona una experiència immersiva per impactar en les emocions, generar reflexió i convidar a l'acció. L'experiència uneix l'espectacularitat de les imatges, el moviment i el so per connectar amb les emocions dels participants, alhora que convida a participar en activitats i interactuar amb els altres assistents. El calendari d'activitats complet que s'oferirà al voltant de la Cúpula de la Sostenibilitat es pot consultar en aquest enllaç.
Participació