S'instal·la al Refugi 1 de Tarragona la Cúpula de la Sostenibilitat per remoure l'«ecoconsciència»

Una cúpula immersiva de 10 metres de diàmetre oferirà una experiència única fins al 30 d'abril a les instal·lacions del Port de Tarragona

La Cúpula de la Sostenibilitat ofereix una experiència immersiva.
La Cúpula de la Sostenibilitat ofereix una experiència immersiva. | Port de Tarragona
01 de març del 2024
Actualitzat el 04 de març a les 9:58h
El Refugi 1 del Port de Tarragona ja ha inaugurat la Cúpula de la Sostenibilitat, un projecte impulsat per CòdolEducació amb el suport del PortTarragona que té com a objectiu conscienciar els visitants sobre la nostra relació amb el planeta, la comunitat i nosaltresmateixos a través d'un espai totalment immersiu.

La Cúpula de la Sostenibilitat oferirà propostes per a tots els públics entre l'1 de febrer i fins al 30d'abril. Durant els pròxims mesos, el Refugi 1 del Moll de Costa serà l'escenari d'un conjunt únicd'experiènciesartístiques i culturals dins d'una cúpula geodèsica de 10metres de diàmetre i 5 metres d'altura.

Aquest espai singular acollirà setpropostesimmersives, artístiques i participatives, pensades i dissenyades per a tots els públics. Les activitats busquen promourel'eco-alfabetització, una tasca que des de l'organització es considera essencial en el context de la crisiecològica global, amb l'objectiu de contribuir a un canvi de model cultural que abordi els reptes importants que la humanitat ha de fer front, amb esperança activa i una visiótransformadora de la realitat.

La cúpula: una experiència amb tots els sentits

Aquesta experiènciasensorial excepcional té com a base la cúpulageodèsica, construïda per un equip d'arquitectes especialitzats en bioconstrucció. L'interior de la cúpula està equipat amb la tecnologia més avançada de projecció fulldome360, que permet projectar imatges sobre la superfície d'una mitjaesfera, envoltant els participants amb paisatges impressionants i efectesvisuals.

Amb l'ús d'aquesta tecnologiacombinada amb el disseny artístic, la música i la narració d'un guia, es crea una presentació espectacular que proporciona una experiènciaimmersiva per impactar en les emocions, generar reflexió i convidar a l'acció. L'experiència uneix l'espectacularitat de les imatges, el moviment i el so per connectar amb les emocions dels participants, alhora que convida a participar en activitats i interactuar amb els altres assistents. El calendari d'activitats complet que s'oferirà al voltant de la Cúpula de la Sostenibilitat es pot consultar en aquest enllaç.