Desallotgen un edifici al centre de Valls després d'esfondrar-se una habitació

L'arquitecte municipal ha decidit clausurar l'immoble perquè considera que hi ha risc estructural

Els Bombers han desplaçat dues dotacions al lloc dels fets.
Els Bombers han desplaçat dues dotacions al lloc dels fets. | Bombers de la Generalitat
02 de febrer del 2024
Actualitzat a les 18:32h
Aquest divendres 2 de febrer, els Bombers de la Generalitat han desallotjat preventivament un edifici a Valls per risc estructural després que s'esfondrés una habitació del primer pis. Sortosament, els fets, que han tingut lloc al voltant de les tres de la tarda al número 20 del carrer Muralles del Castell, no han provocat ferits.

El terra de l'estança afectada s'ha esfondrat i ha caigut en un local dels baixos de l'edifici, que estaven buits. En aquest sentit, segons han apuntat els Bombers, l'immoble de dues plantes es troba en un estat precari.

L'arquitecte municipal, que han estat avisat per la Policia Local de Valls, ha decidit clausurar l'edifici per risc estructural. Les dues dotacions dels Bombers que hi treballen estan ajudant els propietaris i residents a treure les seves pertinences més essencials.

Segons ha informat l'Ajuntament de Valls hi ha tresfamíliesafectades, els membres de les quals s'han reallotjat en hotels i cases de familiars. Dels quatre pisos que té l'immoble, tres estaven habitats i un altre estava buit.

Pel què fa a l'estat de l'edifici, els tècnics municipals han pogut constatar que la façana principal es troba en bon estat però que la part de darrere és la que presenta més problemes. De fet és allà on s'ha produïtl'incident. Dilluns els arquitectes faran una nova revisió amb més detall.