Un incendi crema l'escorxador de Tortosa

El foc es va començar aquest diumenge a la tarda i ha quedat extingit durant la nit

Els Bombers han mobilitzat fins a 21 dotacions per apagar l'incendi de l'escorxador de Tortosa.
Els Bombers han mobilitzat fins a 21 dotacions per apagar l'incendi de l'escorxador de Tortosa. | Bombers de la Generalitat
05 de febrer del 2024
Actualitzat a les 15:41h
Un incendi ha cremat una nau en què s'ubica l'escorxador de Tortosa, al polígon industrial del Baix Ebre de Camp-redó, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc va començar aquest diumenge 4 de febrer, poc abans de les vuit del vespre —avís a les 19.48 hores—, i ha quedat extingit durant la passada nit.
 
Segons el cos d'emergències, les flames van afectar totalment la zona de producció i el fals sostre de la zona va col·lapsar. Un cop apagades les flames, els bombers han revisat l'estructura i han comprovat que l'estabilitat de la nau no va quedar amenaçada de manera immediata.

Els Bombers de la Generalitat, que van mobilitzar fins a 21 dotacions, han donat per extingit les flames aquest matí a primera hora.
 

Les instal·lacions, totalment inutilitzades

Aquest matí de dilluns, l'alcalde Jordi Jordan ha anunciat que l'incendi ha inutilitzat totalment les instal·lacions de l'escorxador de Tortosa, un fet que obligarà a traslladar temporalment l'activitat de sacrifici.

Segons ha avançat, es convocarà aquest mateix dilluns la junta del consell d'administració de l'escorxador i durant aquesta setmana l'assemblea d'usuaris per informar-los de la situació i les opcions de trasllat.

Les instal·lacions estan gestionades per una societat mixta amb 89% de capital municipal que dona servei a una cinquantena d'empreses càrniques i carnissers. Segons el seu gerent, Valentí Valldepérez, s'hi sacrifiquen al voltant d'un milió de tones anuals.