El cambrilenc Eduard Vallés torna a guanyar un Premi Gaudí, aquesta vegada per «Saben Aquell»

L'Acadèmia del Cinema Català ha reconegut la seva tasca com a Millor direcció de producció en la ficció biogràfica sobre Eugenio

La 16a edició dels Premis Gaudí va reconèixer la seva tasca al film "Saben aquell"
La 16a edició dels Premis Gaudí va reconèixer la seva tasca al film "Saben aquell" | Instagram / @academiacinecat
05 de febrer del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 12:10h

L'Acadèmia del Cinema Català va atorgar el passat diumenge 4 de febrer els guardons de la 16a edició dels Premis Gaudí. Les millors produccions de l'any 2023 van ser premiades en la nit més important del cinema català i, entre els guanyadors, es troba el cambrilenc Eduard Vallés.

El seu va ser el primer dels set premis que s'enduria la pel·lícula al llarg de la gala. La seva tasca al film "Saben Aquell" va ser reconeguda com a Millor Direcció de Producció. En aquesta categoria, també estaven nominades Elisa Sirvent i Patricio Pereira, per 'La contadora de películas', Eva Taboada, per 'Un amor', i Andrés Mellina, per 'Creatura', una de les grans triomfadores dels Gaudí 2024.

Vallés ja s'havia fet amb un dels guardons en l'edició del 2019. Llavors, l'estatueta el va reconèixer conjuntament amb Hanga Kurucz per la seva feina com a directors de producció a la pel·lícula 'El fotógrafo de Mathausen', de Mar Targarona.

Més representació tarragonina a l'equip

En el cas de "Saben Aquell", la ficció biogràfica sobre l'humorista Eugenio, destaquen altres membres tarragonins. L'equip de Localitzacions de la pel·lícula, guardonada també com a Millor direcció d'art, el van formar íntegrament els salouencs Pere Capotillo, Alex Tortosa, Cristian Santafé i Alejandro Gil; així com l'ajudant de direcció, Lorena H. Tudela, també és nascuda a Salou.

Dirigida per David Trueba, el llargmetratge també es va endur els destacats guardons de millors interpretacions protagonistes femenina i masculina, per a Carolina Yuste i David Verdaguer, respectivament.

El film situa l'espectador a finals dels anys seixanta, quan l'Eugenio es va enamorar de la Conchita, lalvors una aspirant a cantant, i tots dos van formar un duet musical; i repassa, a parti de llavors, la seva ascendent trajectòria com a comediant.

Arxivat a