1 de 10
Alt Camp

En marxa les protestes dels pagesos a l'Alt Camp i la Conca: Més de 200 tractors tallen el trànsit de les vies principals

Està previst que la tractorada duri 24 hores, i es conjura amb les protestes que s'estan estenent per tot Europa, com les viscudes durant les últimes setmanes a França

Imatge de la concentració a Vila-rodona | Albert Oliva
per Albert Oliva, Vila-rodona | 6 de febrer de 2024 a les 09:42 |
La pagesia catalana diu prou i des d'avui dimarts dia 6 de febrer a primera hora del matí, diferents carreteres de les comarques de l'Alt Camp i la Conca de Barberà pateixen mobilitzacions i talls de trànsit protagonitzats pels pagesos i agricultors del territori. L'objectiu de les protestes és denunciar la situació agònica que viu el sector a causa de la burocràcia i els costos desmesurats que imposa l'administració, entre d'altres.
 

Entre les vies tallades de la Conca de Barberà hi ha la N-240, en el seu enllaç amb la C-14 i l'AP-2, a l'alçada de Montblanc, a la rotonda d'accés a la vila ducal. Hi ha uns 200 tractors que van carregats de llenya i calçots per a l'hora de dinar.

Els talls també s'han traslladat a l'autopista i els tractors l'han bloquejada en els dos sentits de la marxa. Segons el Servei Català de Trànsit també hi ha afectació a la C-241d, que uneix Montblanc i Pira, a causa de la cua de vehicles.

Protestes a l'Alt Camp

Pel que fa a l'Alt Camp, hi ha afectacions a la C-14, a Alcover, i a la rotonda de la C-14 coneguda com la de les Quatre Carreteres, a Vila-rodona.


Està previst que la tractorada duri 24 hores, i es conjura amb les protestes que s'estan estenent per tot Europa, com les viscudes durant les últimes setmanes a França. A Catalunya, el calendari de mobilitzacions ha de culminar amb una gran manifestació a Madrid el dia 21 de febrer.
Participació