1 de 10
COMERÇ

Primer pas per a la digitalització i millora dels Mercats de Tarragona

S'ha adjudicat el servei d'oficina tècnica per la gestió de les actuacions del projecte «Tarragona, centre comercial obert»

Imatge d'arxiu del Mercat Central de Tarragona. | David Oliete
per TarragonaDigital, Tarragona | 6 de febrer de 2024 a les 11:08 |
Mercats de Tarragona ha adjudicat el servei d'oficina tècnica per la gestió de les actuacions en el marc del projecte 'Tarragona, centre comercial obert'. En aquesta segona licitació, ja que la primera va quedar deserta, l'empresa adjudicatària ha estat finalment Iurispreven Abogados e Ingenieros, SL. Ara, s'ha obert un termini de 15 dies hàbils per a possibles recursos i posteriorment es farà la formalització de l'adjudicació amb la signatura del contracte.

Segons ha explicat l'empresa municipal, "l'objectiu principal de l'oficina tècnica és assegurar que les accions del projecte 'Tarragona, centre comercial obert' s'executin d'acord amb els requisits tècnics i de gestió establerts, garantint així la consecució de les fites contemplades".


El projecte té un pressupost d'1,5 milions d'euros, el 80% dels quals, en total 1,2 MEUR, estan finançats pels fons europeus Next Generation.
 

El projecte preveu 24 accions i tres eixos d'actuació

Cal recordar que el projecte 'Tarragona, centre comercial obert' inclou 24 accions i 3 eixos d'actuació als mercats i mercadets. La millora tecnològica i la transformació digital; acompanyament en la digitalització i la modernització comercial; i la sostenibilitat i l'eficiència energètica.


Entre les accions previstes hi ha el desenvolupament de compra per WhatsApp, la instal·lació de xarxa wifi pública al Mercat de Torreforta, al Mercat Central i a la plaça Corsini, formació en idiomes per als professionals del comerç, assessorament per a la digitalització i la millora de l'eficiència energètica del Mercat de Torreforta.

La presidenta de Mercats de Tarragona i consellera de Comerç, Montse Adan, ha subratllat la importància del projecte per "l'impuls que suposarà no només per la digitalització dels mercats sinó també pel sector comercial de la ciutat. L'adjudicació de l'oficina tècnica és el primer pas per a la implementació de totes les accions que contempla el projecte".
Participació