Tarragona vol «trencar estereotips» i anuncia que podrà tenir també Reina del Carnaval

La comparsa guanyadora decidirà si prefereix regnar com a Rei o Reina en el següent Carnaval

Els Ninots de Carnaval i la Bota ja estan instal·lats a la plaça de la Font de Tarragona.
Els Ninots de Carnaval i la Bota ja estan instal·lats a la plaça de la Font de Tarragona. | Ajuntament de Tarragona
06 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:40h
Canvi important en el Carnaval de Tarragona que a partit d'enguany també podrà tenir Reina. Així, la comparsa guanyadora del Carnaval podrà decidir si l'any següent regnarà com a Rei o com a Reina. D'aquesta manera, el primer classificat podrà decidir representar el Rei, com fins ara s'ha fet històricament, o per contra la Reina.

Així ho ha comunicat aquest dimarts 6 de febrer l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales durant la presentació dels Ninots de Carnaval i de la Bota. El batlle tarragoní ha assenyalat que "volem trencar estereotips i desigualtats que venen de lluny i que avui no tenen cap tipus de sentit".

Viñuales ha afegit que "d'aquesta manera donem l'opció a les comparses. Elles escolliran si prefereixen representar el Rei o la Reina depenent de les seves condicions". Ara, la Comissió Consultiva del Carnaval serà l'encarregada d'elaborar un nou protocol que concreti tots els detalls d'aquesta novetat, en comú acord amb totes les comparses.
 

Els Ninots de Carnaval i la Bota ja llueixen a la plaça de la Font

L'anunci s'ha fet durant la presentació dels Ninots de Carnaval i de la Bota, que ja llueixin a la plaça de la Font. Com ha detallat la consellera de Cultura i Festes, Sandra Ramos, "enguany renovem la Bota del nostre Carnaval, que s'ha vist millorada gràcies a l'increment de pressupost, una inversió de 3.600 euros que ens permet posar de relleu aquesta figura, retornant a la seva mida original —més gran que en edicions anteriors— i més lluïda, obra del mestre faller Damià Castaño".

També aquest matí s'han presentat les figures del Ninot i la Ninota d'aquest Carnaval 2024. Pere Estadella i Jordina Ros, de l'Associació per a la Conservació de les Figures Festives, han estat els encarregats de presentar-los.