Investiguen un veí de Tortosa per maltractar el seu gos: lligat a un arbre i sense menjar

L'animal va ser localitzat per agents del Seprona en una finca aïllada de la capital ebrenca

Agents del Seprona van localitzar el gos maltractat en una finca aïllada de Tortosa.
Agents del Seprona van localitzar el gos maltractat en una finca aïllada de Tortosa. | Guàrdia Civil
07 de febrer del 2024
Actualitzat a les 10:58h
El Seprona de la Guàrdia Civil investiga el propietari d'un gos per un suposat cas de maltractament a Tortosa. Segons ha explicat la Benemèrita en un comunicat, durant un servei de protecció mediambiental, es va descobrir un gos creuat amb staffordshire terrier en una finca aïllada en terreny rural obert de la capital ebrenca.

La zona, segons el Seprona, evidenciava que s'estava fent servir com a abocador de residus, ja que al lloc es van trobar pneumàtics, aparells elèctrics, algun vehicle fora d'ús i ferralla. En un arbre de la finca, hi havia lligat un gos, que tenia els pavellons auriculars mutilats —típic en la raça staffordshire terrier—.

L'animal estava per sota del seu pes òptim i la corda amb què estava lligat limitava la seva mobilitat. Aquesta situació provocava que es trobés envoltat dels seus propis excrements, sense menjar i amb un recipient d'aigua en males condicions.
 

El gos no portava xip i es va mostrar temerós

Davant la presència dels agents del Seprona, el gos es va mostrar temorós, amb signes de desconfiança en forma de grunyits i lladrucs. Amb paciència, després de nombrosos intents, es van guanyar la confiança de l'animal, aconseguint alimentar-lo.

Els agents van comprovar que l'animal no portava xip, un fet que va dificultar la identificació del propietari. Finalment, es va identificar un veí de Tortosa com a propietari de l'animal. Aquest va ser informat que seria investigat com a presumpte autor d'un delicte de maltractament animal per abandonament, amb risc per a la salut.

Pel que fa al gos, va rebre assistència veterinària i es troba en instal·lacions municipals a càrrec de l'administració a l'espera d'adopció o acolliment, quan es trobi en bon estat de salut.