Vallsgenera i el Consell Comarcal de l'Alt Camp presenten un programa per reduir l'atur juvenil

L'any passat, a l'Alt Camp 650 persones d'entre 16 a 35 anys estaven a l'atur

Imatge de la roda de premsa d'aquest matí
Imatge de la roda de premsa d'aquest matí | Albert Oliva
07 de febrer del 2024
Actualitzat a les 10:48h
Vallsgenera i l'Oficina Jove del Consell Comarcal de l'Alt Camp engeguen aquest any el programa Suport a l'Ocupació Juvenil. El projecte compta amb personal tècnic especialitzat en orientació laboral juvenil en una iniciativa subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya i que està cofinançada pel Fons Social Europeu. D'aquesta manera, una tècnica s'ha incorporat ja a l'Ajuntament de Valls, en concret als serveis municipals de Vallsgenera i Vallsjove, i una altra ho ha fet a l'Oficina Jove del Consell Comarcal de l'Alt Camp.

El programa Suport a l'Ocupació Juvenil té com a objectiu facilitar i acompanyar la transició de les persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional, a través de l'orientació educativa, l'acompanyament en la cerca d'ocupació o l'assessorament laboral. El programa també es coordinarà amb els centres educatius per a prevenir el fracàs escolar prematur o per a acompanyar als joves que ja hagin abandonat en el seu retorn al sistema educatiu o la seva inserció en el mercat laboral.

El servei ofereix accions directes d'informació, orientació i assessorament sobre la cerca d'ocupació i opcions formatives per als joves de la comarca, com a tallers i xerrades en els instituts i espais juvenils de referència sobre el món laboral, elecció educativa, adquisició de competències per a l'emancipació juvenil, etc., així com accions com l'atenció personalitzada i individualitzada.

L'any passat, a l'Alt Camp 650 persones d'entre 16 a 35 anys estaven a l'atur i, amb el nou programa es vol reduir aquesta xifra i augmentar la inserció de la població jove als estudis o al mercat laboral. En aquest sentit, la coordinació amb els agents del territori és clau, tant per poder detectar necessitats formatives de les empreses i els sectors professionals emergents com per mantenir una coordinació fluida amb els centres educatius i els agents de joventut de la comarca.

A la presentació del nou programa el qual és subvencionat pel SOC i cofinançat pel Fons Social Europeu amb 264.00 euros en global per un període de 3 anys, han participat Gemma Solé, consellera de Joventut del Consell Comarcal; Rosa Rovira, presidenta de l'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera i regidora d'Empresa i Ocupació; i Natàlia Moncunill, regidora d'Acció Cívica i Joventut.

Les persones joves que vulguin rebre assessorament laboral i acollir-se als serveis del nou programa de Suport a l'Ocupació Juvenil han d'estar inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya com a demandants d'ocupació en situació d'atur i ser beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Les persones interessades es poden adreçar a l'Oficina Jove de l'Alt Camp de dilluns a divendres de 9.30 a 14.30 h, a Vallsgenera dilluns, dimecres i divendres de 10 a 14 h o l'Espai Jove de Valls dimarts de 10 a 14 h i dijous de 15.30 a 19 h.