Article

Repsol arriba a l'equador de la parada a l'àrea química a Tarragona i aturarà la torxa

La parada amb més inversió de la història de la multinacional a Tarragona arriba al pic de treballadors simultanis i substituirà el cremador de la torxa

La parada arriba al pic màxim de treballadors diaris, amb 2.700 persones.
La parada arriba al pic màxim de treballadors diaris, amb 2.700 persones. | Repsol
07 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:53h
La paradaprogramada de l'àrea química del complex industrial de Repsol a Tarragona arriba al seu equador aquesta setmana, després de 23 dies de feina, amb el 40% de les tasquesexecutades. Amb un pressupost total de 150milionsd'euros, aquesta parada prioritza els objectius de zeroaccidentspersonals, zero accidents industrials i zero incidents mediambientals, que fins ara s'han complert.



Durant aquest període, amb un picd'afluència que arriba fins a 2.700personestreballant diàriament, el complex ha estat en plerendiment per a dur a terme tasques específiques relacionades amb la parada. Aquesta activitat inclou inspeccions, manteniment i altres feines, amb una estimació total de 600.000 hores de treball.

Una de les actuacions més destacades que es duran a terme a partir d'ara és l'aturada, aquest dijous 8 de febrer, de la torxa de la planta química per substituir-ne el cremador. El director de Repsol a Tarragona, JavierSancho,  ha destacat que aquests canvis a la torxa permetran reduir les emissions de CO2, així com el seu impactevisual.
 

Objectiu: reduir emissions i preparar el complex per al futur

Les inversions durant aquesta parada se centren en la reducciód'emissions de CO2, la promoció de la circularitat i la digitalització, marcant així un camí cap a la transformació del complex industrial.

Entre les principalsactuacions destacades, destaquen l'actualitzaciótecnològica del cremador de la torxa, la preparació per a l'electrificaciód'elementsclau de la planta i la instal·lació de nous Oxidadors TèrmicsRegeneratius.

A més, s'han destacat algunes intervencionsespecífiques a la planta d'OP/SM (Òxid de Propilè/Estirè Monòmer) i derivats, com ara la preparació per a l'electrificació, l'actualització tecnològica del cremador de la torxa i la instal·lació de nous Oxidadors TèrmicsRegeneratius. Això, juntament amb altres millorestècniques, busca no només augmentarl'eficiència operativa del complex, sinó també minimitzarl'impacteambiental de les operacions.

Així, la parada de manteniment programada a Repsol a Tarragona demostra un compromís amb la seguretat, la sostenibilitat i la modernització de les instal·lacions, segons l'empresa, assegurant al mateix temps la continuïtat de les operacions en altres àrees del complex industrial.