1 de 10
Indústria

Repsol arriba a l'equador de la parada a l'àrea química a Tarragona i aturarà la torxa

La parada amb més inversió de la història de la multinacional a Tarragona arriba al pic de treballadors simultanis i substituirà el cremador de la torxa

La parada arriba al pic màxim de treballadors diaris, amb 2.700 persones. | Repsol
per TarragonaDigital, Tarragona | 7 de febrer de 2024 a les 13:24 |
La parada programada de l'àrea química del complex industrial de Repsol a Tarragona arriba al seu equador aquesta setmana, després de 23 dies de feina, amb el 40% de les tasques executades. Amb un pressupost total de 150 milions d'euros, aquesta parada prioritza els objectius de zero accidents personals, zero accidents industrials i zero incidents mediambientals, que fins ara s'han complert.Durant aquest període, amb un pic d'afluència que arriba fins a 2.700 persones treballant diàriament, el complex ha estat en ple rendiment per a dur a terme tasques específiques relacionades amb la parada. Aquesta activitat inclou inspeccions, manteniment i altres feines, amb una estimació total de 600.000 hores de treball.

Una de les actuacions més destacades que es duran a terme a partir d'ara és l'aturada, aquest dijous 8 de febrer, de la torxa de la planta química per substituir-ne el cremador. El director de Repsol a Tarragona, Javier Sancho,  ha destacat que aquests canvis a la torxa permetran reduir les emissions de CO2, així com el seu impacte visual.

 

Objectiu: reduir emissions i preparar el complex per al futur

Les inversions durant aquesta parada se centren en la reducció d'emissions de CO2, la promoció de la circularitat i la digitalització, marcant així un camí cap a la transformació del complex industrial.Entre les principals actuacions destacades, destaquen l'actualització tecnològica del cremador de la torxa, la preparació per a l'electrificació d'elements clau de la planta i la instal·lació de nous Oxidadors Tèrmics Regeneratius.

A més, s'han destacat algunes intervencions específiques a la planta d'OP/SM (Òxid de Propilè/Estirè Monòmer) i derivats, com ara la preparació per a l'electrificació, l'actualització tecnològica del cremador de la torxa i la instal·lació de nous Oxidadors Tèrmics Regeneratius. Això, juntament amb altres millores tècniques, busca no només augmentar l'eficiència operativa del complex, sinó també minimitzar l'impacte ambiental de les operacions.


Així, la parada de manteniment programada a Repsol a Tarragona demostra un compromís amb la seguretat, la sostenibilitat i la modernització de les instal·lacions, segons l'empresa, assegurant al mateix temps la continuïtat de les operacions en altres àrees del complex industrial.
Participació