Miami comença a construir l'«Ecoespai» amb un pressupost de 2,2 milions

L'equipament, amb tecnologia referent en eficiència energètica i sostenibilitat, acollirà oficines municipals i un espai de cotreball

Les obres s'allargaran durant nou mesos.
Les obres s'allargaran durant nou mesos. | TarragonaDigital
07 de febrer del 2024
Actualitzat a les 16:29h
Ja s'han iniciat a MiamiPlatja les obres del futur Ecoespai, un projecte destinat a promoure l'eficiènciaenergètica i la sostenibilitat ambiental. Aquest equipament serà vol ser un exponent de tecnologia puntera, amb instal·lacions de geotèrmia, aerotèrmia, plaquessolars fotovoltaiques i un sistema de climatitzacióinnovador. A més, incorporarà un dipòsit de 47.000litres per emmagatzemar aigua de pluja destinada a la irrigació de la plaça Girona.

L'execució de les obres ja iniciades ha estat adjudicada a l'empresa Coasa, amb un pressupost total de 2,2 milions d'euros, IVA inclòs, i un termini previst d'execució de 9 mesos.

La construcció de l'Ecoespai es distingeix per l'ús de materials d'alta qualitat, com ara forjats de fusta contraxapada i façanes de blocs de fusta i palla compactada. L'objectiu és superar els estàndards tradicionals per garantir un elevatnivell de confort i qualitat constructiva.

Les funcions del nou Ecoespai

Aquest nou edifici, situat a la plaçaGirona de Miami Platja, tindrà un úsmixtadministratiu i públic. A part d'oficines de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp i l'empresa municipal d'energia, l'Ecoespai disposarà d'una sala de conferències polivalent i un espai de cotreball, accessible fins i tot fora de l'horari administratiu.

Quant al finançament del projecte, aquest ha estat possible gràcies al suport del Ministerid'Indústria, Energia i Turisme a través del Fons per al Finançament de les Activitats del Pla de ResidusRadioactius, així com a la col·laboracióconjunta entre diversos organismes i administracions locals i autonòmiques.