MÉTEO: Quin temps farà aquest Carnaval a Tarragona?

Les prediccions apunten que la pluja no farà acte de presència durant el cap de setmana, tot i que el protagonista podria ser el fort vent

El vent podria ser el gran protagonista del cap de setmana gran del Carnaval de Tarragona.
El vent podria ser el gran protagonista del cap de setmana gran del Carnaval de Tarragona. | Laia Solanellas
09 de febrer del 2024
Actualitzat a les 14:09h
Aquest cap de setmana se celebren els dies grans del Carnaval de Tarragona, amb la celebració, entre altres actes, de la Rua de l'Artesania, aquest dissabte a la tarda, i la Rua de Lluïment, diumenge a partir de les 18 hores. Aquest divendres 9 de febrer ha començat amb pluja, tot i que amb el pas de les hores ha anat desapareixent.

Una de les grans preocupacions de les comparses i del públic és la possibilitat que l'aigua, molt necessària per la sequera que viu Catalunya des de fa mesos, esguerri la festa. En aquest cas, sembla que les previsions són benèvoles amb Tarragona i la pluja no farà acte de presència durant el cap de setmana.
 

El fort vent podria fer acte de presència durant la Rua de l'Artesania

El problema meteorològic podria venir en forma de ventades, ja que Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d'alerta el VENTCAT, davant les previsions de fortes ratxes de vent previstes a partir de demà, sobretot a la meitat sud del país. El Meteocat informa que l'episodi començarà aquest dissabte al matí, i es preveu que s'allargui a la matinada i matí del diumenge.

El vent bufarà de component oest a la meitat sud del país amb ratxes que poden superar els 100 km/h a l'extrem sud i entre 70-90 km/h a la resta de l'àrea afectada. Les comarques en avís són: Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Ribera d'Ebre, Segrià, Priorat, Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès, Conca de Barberà, Alt Penedès, Baix Penedès, Anoia i Garraf.