1 de 10
Cinema

Els Premis Goya reconeixen el reusenc Oriol Tarragó pel film «La sociedad de la nieve»

La tasca compartida amb Jorge Adrados i Marc Orts, com a Millor So d'entre les nominades, li ha valgut el seu sisè guardó

Oriol Tarragó, guanyador d'un Goya a Millor So per la seva tasca a | Twitter / @PremiosGoya
per Sandra Pérez, Reus | 11 de febrer de 2024 a les 12:16 |
L'última pel·lícula de J.A. Bayona va ser la gran triomfadora en la nit més important del cinema espanyol. L'Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas va atorgar, en la seva 38a edició, fins a 12 guardons a "La Sociedad de la Nieve", que adapta a la gran pantalla el llibre homònim de Pablo Vierci sobre l'accident del vol 571 de les Forces Aèries Uruguaianes a la serralada dels Andes l'any 1972.

Excel·lint en pràcticament totes les categories -el film partia amb 13 nominacions-, es troba entre elles el reconeixement al reusenc Oriol Tarragó com a Millor So. La seva tasca, compartida amb Jorge Adrados i Marc Orts, li ha permès endur-se el seu sisè Goya, que suma a una exitosa i celebrada trajectòria, que també inclou 8 Premis Gaudí. Ja havia estat premiat en altres treballs de Bayona com "El orfanato", "Lo imposible" o "Un monstruo viene a verme".

  Passades les onze de la nit, arribava aquesta setena estatueta per la producció, que compta amb una audiència mundial de 150 milions d'espectadors. En la mateixa categoria competien, alhora, Eva Valiño, Koldo Corella i Xanti Salvadó, per "20.000 especies de abejas"; Tamara Arévalo, Fabiola Ordoyo i Yasmina Praderas, per "Campeonex"; Iván Marín, Juan Ferro i Candela Palencia, per "Cerrar los ojos"; i Xavi Mas, Eduardo Castro i Yasmina Praderas, per "Saben Aquell".

És la segona vegada que la temporada de premis del món del cinema reparteix alegries al Baix Camp en menys d'una setmana. El passat diumenge 4 de febrer, en la gala de lliurament dels Premis Gaudí 2024, va ser el cambrilenc Eduard Vallés, director de producció del film "Saben Aquell", qui es va endur el guardó; a més d'altres membres també tarragonins de l'equip tècnic.


Participació