L'embarcació de la Policia Portuària de Tarragona torna al servei després de dos mesos

La «Llampuga U» ha estat aturada diverses setmanes per dur a terme tasques de manteniment i reparacions

La Llampuga U ha tornat al servei actiu després de dos mesos de reparacions i manteniment.
La Llampuga U ha tornat al servei actiu després de dos mesos de reparacions i manteniment. | TarragonaDigital
12 de febrer del 2024
Actualitzat a les 17:13h
Aquest divendres 9 de febrer va entrar en servei l'embarcació 'Llampuga U', després de dos mesos de reparacions. Així, l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT) ha restablert el servei de vigilància i seguretat de la zona de domini públic del Port de Tarragona que presta normalment l'embarcació 'Llampuga U', encarregada de mantenir la vigilància i la seguretat a la làmina d'aigua del Port, tant interior com en la zona de fondeig per prevenir tot tipus d'accident dins d'aquest àmbit.

El pressupost total de les reparacions ha estat de 45.033,78 euros. En aquest sentit, el vaixell ha estat fora de servei durant dos mesos a conseqüència de tasques de manteniment del casc. Durant aquestes setmanes, s'han realitzat diversos treballs.
 

Els treballs executat a l'embarcació

Aquests són, el pintat de la part superior del casc, el pintat de la superestructura i la renovació de massilla; l'aplicació de la pintura antilliscant a la zona de la coberta i la renovació de sikafex en juntes de coberta; el subministrament i la col·locació de vinils segons la disposició actual.

També s'ha fet el desmuntatge i muntatge de fittings per les tasques de pintura i de l'estructura scaffolding, així com la instal·lació de sistemes diversos en l'estructura; serveis d'escar hissada, tacada i avarada; i la confecció i col·locació d'una funda protectora pels vidres del pont de comandament.
 

Un dels puntals de la Policia Portuària

La Llampuga U és un dels mitjans materials més importants en el desenvolupament de les tasques de vigilància i seguretat de la Policia Portuària de Tarragona. La tripulació de l'embarcació que fa aquestes tasques de protecció portuària dona resposta a les possibles demandes d'altres departaments de l'APT, com medi ambient i operacions, entre d'altres.

La Policia Portuària és un cos de policia administratiu professionalitzat i compromès amb la protecció del Port de Tarragona i de la ciutadania. Participa activament vetllant per la seguretat integral de les instal·lacions portuàries i de l'entorn port-ciutat. A més, és un equip que treballa coordinat i, moltes vegades en col·laboració, amb altres cossos i equips.